En relasjonsbyggende menighet
med Jesus i hjertet

Forsiden>Info om oss>Metodistkirken i Norge

Metodistkirken i Norge

Til Norge kom metodismen i 1850-årene. Det var sjømannen Ole Peter Petersen fra Fredrikstad som brakte metodismen til Norge. Han hadde vært i Amerika og opplevd et møte med metodistene der.

Metodistkirkens årskonferanse 1902, opprettet Kristiania Bymisjon. Misjonen hadde vekkelsesmøter i Kristiania.

Thomas Ball Baratt var prest i Første Metodistkirke i Kristiania, fra 1898 -1902.
Det var han frem til 1907, da han gikk ut av metodiskirken og dannet pinsebevegelsen.

I 2009 teller Metodistkirken ca 13 000 medlemmer i Norge, og det er ca. 50 metodistkirker i Norge. Biskop er Christian Alsted, som har bispesete i København, og er biskop for Norden og Baltikum.

Metodistkirken i Norge har inngått en avtale med Den norske kirke om at de to kirkene skal godta hverandres embeder, dåp og nattverd. Avtalen har fått navnet "Nådens felleskap".

www.metodistkirken.no