En relasjonsbyggende menighet
med Jesus i hjertet

Forsiden>Fullt gospeltrøkk i både toner og dans!
Fullt gospeltrøkk i både toner og dans!

Helgen 10-12.november har en stor gruppe ungdommer fra flere deler i landet vært samlet til Youth Gospel Festival.
Fullt gospeltrøkk i både toner og dans!

Dette er et årlig gospel arrangement for ungdom som arrangeres i Metodistkirken. Arrangør er Soul Children og Soul Teens som er del av barn- og ungdomstilbudet i Metodistkirken. Gjennom hele helgen har fått undervisning av dyktige instruktører i sang, band og dans. Pastor i Metodistkirken Einar Drange er kjempefornøyd med helgen.
– Det er fantastisk å oppleve så mange unge personer som trives, bygger vennskap med hverandre og det å se tydelig på dem at denne helgen har betydd noe for dem. Tidligere deltakere fra YGF kommer tilbake år etter år og nye blir med. Det har stor betydning for ungdom i Flekkefjord og hele regionen å få med seg en slik helg.

Hjulpet meg mye med min musikalske utvikling

I gruppen som blir undervist i band av Emmanuel Waldron er Sander Bathuan Tesdal (16)

– Det er første gang jeg deltar på Youth Gospel Festival. Jeg har spilt mye Gospel i kirken tidligere med Emmanuel Waldron. Jeg synes alltid det er gøy å spille. Jeg går andre året påmusikk, dans, drama på KV Vennesla, sier Sander.
– Det å spille i band sammen med Emmanuel har hjulpet veldig på min musikalske utvikling.

Blitt mer trygg på meg selv

Fullt gospeltrøkk i både toner og dans!

Svenja Kraushaar (21) er med på Youth Gospel Festival (YGF) for tredje gang. Svenja er med som del av koret Soul Teens som er arrangøren bak festivalen.

– Det er et veldig godt sosialt samvær på YGF. Det å delta har hjulpet meg til å bli mer sosial selv. Det har også gjort meg mer trgg på meg selv, forteller Svenja.

Youth Gospel Festival (YGF) er for ungdom fra 5. klasse, som er en noe yngre enn Svenja. Men Svenja ser ikke dette alderspennet som en stor ulempe.
– Jeg har lært mye av instruktørene. Ruth Waldron har hjulpet med til en bedre sangteknikk. Ruth har særlig knyttet Gud til sangene og vist hvordan man uttrykker følelser via sang. Komfortsonen kan bli utfordret på Youth Gospel Festival (YGF), særlig i forhold til dans som instruktør Sharlene Morris har ansvaret for. Jeg er ikke den som «danser foran folk», så dette har utfordret forteller Svenja.
– Men energien til Sharlene «girer meg opp». Om jeg skulle glemme noen av bevegelsene gjør det ingenting. Det er bare gøy!

Fullt gospeltrøkk i både toner og dans!

Ser frem til å se gleden i de unges ansikt

For tredje året på rad er Sharlene Morris (UK) instruktør i dans. Sharlene forteller at gleden i ansiktene til de unge hun underviser i sang bringer henne tilbake til Flekkefjord år etter år.

– Dette er en helg jeg virkelig gleder meg til. Det oppleves veldig rørende. Jeg har et ønske om at de unge skal vokse i danse ferdigheter og erfare Jesus gjennom kreativiteten i dans. Jeg har også et ønske om at de unge skal oppleve et bedre selvbilde og oppleve trygghet. Jeg håper å utruste de unge slik de selv kan påvirke mennesker positivt gjennom dans, forteller Sharlene.

Fullt gospeltrøkk i både toner og dans!

Flott å få være del av et større miljø

Mathilde Sandli (18) er på YGF for andre året på rad. Hun bor i Oslo, og har reist sammen med et kor fra Fredrikstad. I Oslo er hun aktiv i Metodistmenigheten Centralkirken.

– Tidligere var det et kor i Centralkirken, men de ble så få at de dessverre måtte legge det ned. Youth Gospel Festival (YGF) er dermed min mulighet til å få være del av et større kormiljø. Det setter jeg veldig pris på. YGF er «kjempegøy», fastslår Mathilde.
Hun trekker frem hvordan instruktør Sharlene lager så gode danser og de gode ferdighetene til sang instruktørene Ruth og Marte.
- Deres undervisning og ledelse har gjort meg mye tryggere på meg selv og min egen sangstemme.

Fullt gospeltrøkk i både toner og dans!

Vil hjelpe unge til å vokse som ledere.

Sammen med Ruth Waldron har Marte Jerpstad (17) vært sanginstruktør i helgen. Hun har siden 2010 vært del av Soul Children i Oslo, men sier sang og kor har vært del av nesten hele hennes liv.

- Det å være del av kor har forandret hele livet mitt. Jeg har her fått Gud som både forbilde og bestevenn. Å be har ikke alltid vært så lett. Men sangen har hjulpet meg til å uttrykke meg. Det har vært godt og trygt å være del av miljøet rundt kor. Det har hjulpet meg å være den jeg er. Marte har i mange år vært med som dirigent i Soul Children sammen med grunnleggeren av Soul Children bevegelsen Ragnhild Hiis Ånestad.

Det er første gangen Marte er med som instruktør for en helg som dette uten noen av sine mentorer. Arrangørene ble anbefalt Marte av grunnleggeren av Soul Children bevegelsen Ragnhild Hiis Ånestad da de kontaktet dem angående denne helgen.

Dansing

To unge som er med på Youth Gospel Festival for første gang er Kristian Vikøren (10 og Oline Amanda Jensen (10). Kristian forteller han er veldig glad i synge og danse. Om hva som er mest gøy på YGF forteller Kristian:
- Det kjekkeste har vært å lære dansene med høyt tempo. Jeg har denne helgen lært mange nye danser.

Oline trekker også frem dansing på YGF som et høydepunkt sammen med det å treffe nye folk.

Sigrid Trælandshei (12) er med på YGF for 3.gang. Sigrid trekker frem at det veldig gøy å være sammen med venner på YGF. Også Sigrid trekker frem dansing som et høydepunkt. Hun opplever å ha blitt en både bedre sanger og danser etter å ha deltatt på Youth Gospel Festival (YGF).

Fullt gospeltrøkk i både toner og dans! Fullt gospeltrøkk i både toner og dans!

Helgen ble avsluttet med en fantastisk Gospelkonsert! En stor takk til alle involverte - både deltakere og ledere!