Varm - inkluderende - nær
og disippelgjørende

Forsiden>Vi samler inn penger til rent vann!
Vi samler inn penger til rent vann!

2019-04-08
Metodistkirken går for Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon i år også!

Tirsdag etter kl. 16:00 vil barn, konfirmanter og voksne i fellesskap gjøre en innsats for de som trenger det. Da går rundt 300 bøssebærere i Haldens gater med nestekjærlighet i sinnet.

Banker de på døren din, ta dem vennlig imot! Du kan gi dem kontanter, eller så opplyser om de villig om Vipps-nr. 2426. Men hvorfor samler vi inn? Hvem er det som trenger disse pengene?

Sammen gjør vi en forskjell

Kirkens Nødhjelp arbeider med vann, sanitær og hygiene (WASH) i langsiktige utviklingsprosjekter og akutte katastrofesituasjoner over hele verden. Målet er å sikre menneskers tilgang til rent vann, trygge sanitærforhold og å legge til rette for god hygienepraksis i fattige og marginaliserte lokalsamfunn. Midler fra fasteaksjonen går blant annet til dette arbeidet.

I 2017 har vi, sammen med lokale partnere, sikret tilgang til rent vann for 2,811,000 mennesker. Ved å sikre tilgang til WASH-fasiliteter bidrar vi  med å gi tilgang til grunnleggende rettigheter. For eksempel er det i hovedsak kvinner og jenter, gjerne i skolealder, som har ansvar for å hente vann til familien. Mange jenter dropper av denne grunn ut av skolen fordi de må gå i timesvis hver dag for å hente vann.

Kirkens Nødhjelp har jobbet i Angola siden 1975. Her har tusenvis av flyktninger kommet fra Kongo etter opptøyer i landet de siste årene. Til fasteaksjonen i fjor møtte vi på Innocent Nigindu – en kongolesisk flyktning i leiren  Dundo. Han hadde flyktet med familien sin da opprørgrupper tok over landsbyen der han bodde. Innocent ble ansatt av Kirkens Nødhjelp for å være koordinator i leiren. Han er en verdifull kollega som har ansvar for hele vanntilførselen i leiren, å sjekke vannkvaliteten og følge opp vannkomiteen. Et år senere har vi fått tilsendt nye bilder av Innocent. Han har flyttet til en ny leir, men arbeider fortsatt for å sikre at 25.000 mennesker i leiren har tilgang til rent vann.

PHOTO-2018-12-16-00-05-08   PHOTO-2018-12-16-00-06-11   PHOTO-2018-12-16-00-05-49

Hvordan arbeider Kirkens Nødhjelp?

I 1947 strakte norske menigheter ut en hjelpende hånd til Tysklands sivile ofre. Slik ble Kirkens Nødhjelp født. Nøden kjenner fortsatt ingen grenser, vi møter den med grenseløs nestekjærlighet. I dag jobber vi i mer enn 30 land: Les mer om Kirkens Nødhjelps internasjonale arbeid.

Redde liv – her og nå

En katastrofe rammer alltid de fattigste hardest. For lite vann og forurenset vann tar ofte flest liv. Derfor er Kirkens Nødhjelp først på plass med blant annet rent vann. Sammen redder vi liv og beskytter de mest sårbare.

Forandre liv – langsiktig

Å være fattig er å mangle muligheter. Der utfordringene er, finnes også ofte de beste løsningene. Varig tilgang på rent vann er én av dem. Sammen hjelper vi mennesker å finne sin egen vei ut av fattigdommen.

Forandre verden – varige endringer

Fattigdom er urettferdighet. Det er nok rent vann og mat til alle, men spillereglene gjør de rikeste rikere og de fattigste fattigere. Sammen kan vi gi de stemmeløse en stemme der beslutningene tas.

Derfor har Fasteaksjonen også alltid en kampanje, hvor ungdom kan engasjere seg og skape en varig endring.

Hvordan kan jeg bidra?

Hvert år dreper urent  vann flere mennesker enn krig og konflikt. For 200 kr kan du gi et menneske varig tilgang til rent vann. Rent vann redder liv, rent vann forandrer liv! Sammen forandrer vi verden, ett liv om gangen.

Gi en gave med Vipps: Gå inn på «Kjøp og betal» og send ditt bidrag på 2426.

Gi en gave på SMS: Send kodeord VANN til 2426. Da gir du 200 kroner, som blir belastet telefonregningen din.

Sett inn et beløp på gavekontoen vår: 1594 228 7493. Merk gaven med «Fasteaksjonen».

Inntektene fra fastaksjonen går til hele Kirkens Nødhjelps arbeid – men hovedfokuset er vann. 90 % av alle innsamlede midler går direkte til formålet. 4,8 % går til anskaffelse av nye midler, og 5,2 % går til administrasjon (Årsregnskapet 2017).