Mennesker med
åpne hjerter — åpne sinn — åpne dører

Lør
24. Februar
Søn
25. Februar
Man
26. Februar
Tir
27. Februar
Ons
28. Februar
Tor
1. Mars
Fre
2. Mars
17:30AA/AN
Kirkekalenderen for desember 2017 i Harstad Metodistkirke

Kirkekalenderen for desember 2017 i Harstad Metodistkirke

Torsdag 7. desember

18:00     ”Julehygge” med salg av julegrøt, kaffe, kaker. Loddsalg

Sang av koret og andakt ved prest Helen Byholt Lovelace               

 

Søndag 17.desember

kl.18:00 Lysmesse. Speidergruppa har ansvaret

Prest Helen Byholt Lovelace holder andakt

 

Søndag 10.desember
kl. 18:00 Sinnsrogudstjeneste.

Prest Ole Jakob Vestvik

Etter gudstjenesten serveres kaffe og kaker

 

Tirsdag 19.desember

kl.19:00 - 21:00 Åpen kirke

 

Mandag 11.desember

17:30 Speidermøte

 

Tirsdag  26.desember

kl.16:00 Julemiddag           NB! Påmelding

kl.18:00 Julegudstjeneste

Prest Helen Byholt Lovelace

 

Tirsdag 12.desember

Kl 19:00 - 21:00 Åpen kirke

 

Torsdag 28.desember

kl.17:00 Juletrefest

 

VELKOMMEN!

 

Desembertanker og nyttig informasjon

Desembertanker og nyttig informasjon

Advent

For noen år siden leste jeg et intervju med en ung kvinne som vokste opp på gata, uten noen nær familie, uten en familie som brydde seg om henne. Hun fortalte at hun levde på gata til hun var 14 år, men da skjedde det noe i livet hennes! Hun møtte en dame som så henne, som brydde seg om henne, som snakket med henne, som var villig til å gå sammen med henne på vegen til et bedre liv.

 

Hun fortalte videre at livet forandret seg totalt i møtet med denne kvinnen, hun fikk et håp om et bedre liv. Og nå var hun klar til å reise tilbake til hjembyen hun vokste opp i, hun ville oppsøke barna som fremdeles bodde på gata, hun ville nå være den som gjorde en forskjell i disse barnas liv.

 

Helt siden jeg leste dette intervjuet med den unge kvinnen har jeg tenkt mye på de ordene hun sa: “mitt liv ble forandret når jeg møtte en som var villig til være der for meg og sammen med meg, oppmuntre meg, hjelpe meg – hun hjalp meg til å forvandle livet mitt til noe nytt og bedre. Hun gav meg aldri opp. Nå er det min tur til å være den som hjelper andre barn til å få et nytt og bedre liv.”

 

Det er akkurat dette julen handler om, Gud elsker oss, Han bryr seg om oss – Han ønsker et bedre liv for oss. “Gud sende sin sønn til jorden for at hver den som tror på Ham ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.” (Johannes evangeliet 3:16). Gud bryr seg om oss, Han går ved vår side, Han er der for oss.

 

Adventstiden minner oss om hvem Jesus er – spesielt når vi tenner de fire adventslysene – vi tenner dem for glede, lengsel, håp og fred. Jesus møter oss i vår lengsel etter et bedre liv, Han fyller oss med håp i en noen ganger håpløs verden, Han fyller oss med en indre glede, en indre fred som gjør at vi kan gå videre i hverdagen og ikke minst se at vi er verdifulle.

 

Når vi opplever dette er vi klare til å gå og være Jesus hender og føtter på jorda. Han ønsker at vi vil møte naboen, venner, familie, dem vi møter på gata, i butikken, den fremmede, flyktningen, med Hans kjærlighet. Han ønsker at vi vil være en som gjør en forskjell i et annet menneskes liv, akkurat som den unge dama  som ønsket å gi noe tilbake til andre som nå levde i den same situasjonen som hun hadde levd under. Tar du utfordringen?

Nyttig informasjon: Hva skjer

Sangfest

Første søndag i advent kl. 18:00 inviterer vi til Sangfest hvor vi synger julen inn sammen med koret i menigheten. Dag Larsen vil lede sangfesten og menighetens prest Helen Byholt Lovelace vil dele noen adventstanker med oss. Etter Sangfesten inviterer vi til fellesskap over en kopp kaffe og noe å bite i.

 

Åpen kirke

Hver tirsdag i adventstiden – fra 19:00 til 21:00 er kirken åpen for samtale og fellesskap over en kopp kaffe. Ønsker du en tid i stillhet og ettertanke er kirkerommet åpent for bønn og lystenning.  

 

Lysmesse

Tredje søndag i advent inviterer speiderne i menigheten til lysmesse kl. 18:00. Det blir opptrinn av speiderne og det vil bli speiderparade. Prest Helen Byholt Lovelace vil holde andakt. Etter lysmessa samles vi i menighetssalen til kaffe og kaker.

 

Førjulshygge

Torsdag den 7. desember kl. 18:00 inviterer vi til førjulshygge i kirken – vi vil selge grøt, kaffe, kaker. Du vil også finne et bord med håndarbeid for salg – her er det mulighet til å kjøpe små julegaver og det blir også mulighet til å kjøpe noen småporsjoner med julekaker . Vi vil avslutte kvelden i kirkesalen hvor kirkens kor synger julesanger og prest Helen Byholt Lovelace deler noen kveldstanker med oss.

 

 

Julehelgen i kirken

Julens gudstjeneste bli 2. juledag kl. 18:00. Prest Helen Byholt Lovelace taler.

 

Før gudstjenesten inviterer vi til julemiddag – julemiddagen koster kr. 100 og påmelding skjer til menighetsrådets leder Sven-Tore Dreyer Fredriksen telefon 990 12 894 innen 20.12

 

 

Harstad Metodistkirke, Landsåsveien 15, Harstad

Menighetens prester:

Helen Byholt Lovelace                                          918 78 456

Ole Jakob Vestvik                                                      908 76 176

Følg oss på
www.metodistkirken.no/harstad eller

Facebook: Metodistkirken i Harstad

E post pastor: byholt@aol.com

NETTREDAKTØR

Inger Lise Hansen
E postadresse: 
ilh1971@hotmail.no

© 2015 Metodistkirken i Norge/Harstad.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen -      er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR.

998 532 019

Landsåsveien 15, 9407 Harstad

Bankgiro: 0530.03.70502

E-post kan sendes til kirkens prester på følgende mailadresser:
Helen Byholt Lovelace: b
yholt@aol.com

Ole Jakob Vestvik: olejvest@start.no

 

 

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone