Kalender

søn 29. nov
10:40: Bønn i bønnerommet
11:00: Gudstjeneste m/ nattverd
 
ons 2. des
11:00: Formiddagstreff
 
ons 9. des
11:00: Formiddagstreff
 
søn 13. des
10:40: Bønn i bønnerommet
11:00: Vi synger julen inn.
 
tors 24. des
16:00: Julegudstjeneste.
 

Langfredag

10.04.2020
Tove Synnøve Tveit

Langfredag er nesten over. En dag som inneholder mange detaljer. 


Jeg vil bare dele to bilder som  henger i kirken tilknyttet denne dagen: Et der Jesus er i Getsemane - starten av dagens tekst, og et der vi ser Jesus med tornekronen - motslutten av dagen.


Getsemane - Jesus var redd for å møte døden og trenger å be - be om å få slippe det som ligger foran. Han følte seg alene, ja til og med disiplene som akkurat hadde sagt at de skal i alle fall ikke forlate ham, sovnet. De skjønte sannsynligvis ikke hva som var i ferd med å skje. Men Jesus valgte å gå - alene. Gud kunne ikke fri han fra oppgaven. 

Dagen starter i bønn i Getsemane og den ender på korset på Golgata. Der på korset alene kunne han si "Det er fullbrakt". Oppgaven, den han hadde gruet seg for å gå inn i var fullført.

Han gikk veien alene da for at vi skal slippe å være alene nå. På korset sa han "Min Gud, min Gud hvorfor har du folatt meg?" Kanskje føler du at du vil rope det samme - men vit at Gud har aldri, og vil aldri forlate deg. Han er nær og han er med gjennom din dag, uansett hva den måtte inneholde. 


« TilbakeBreidablikkgt. 109 - Boks 335 - 5501 Haugesund - Epost: haugesund@metodistkirken.no