Tanker i en vanskelig tid

22.03.2020
Ivar Granum

I artikkelen nedenfor minner Marit Nygård oss om hvor viktig det er å bruke telefonen og andre media til å oppmuntre hverandre. I tillegg til denne hjemmesiden bruker menigheten vår facebookside; Metodistkirken i Hønefoss. Lik den og følg den. Del den gjerne på tidslinjen din. På den måten deler du kunnskap om menigheten med vennene dine

Nå som vi ikke lenger har anledning til å møtes på ordentlig, må vi finne andre måter å holde kontakten på – andre måter å være kirke på, som vår tilsynsprest Knut Refsdal minner oss om.

Telefonen er heldigvis oppfunnet, og i våre dager kan vi også se den vi ringer til, om vi bruker Skype, Facetime eller andre tjenester som gir mulighet til det. Det er også fint å bruke mail eller sms. Sosiale medier er nyttige plattformer der vi kan møtes og få en følelse av å være sammen.

Mange av oss var med om overføringen fra Moss Metodistkirke på søndag. Der delte vi også Herrens nattverd sammen – tilsynsprestene og en solosanger i kirken, vi andre i hjemmene. Spesielt og fint det også!

For noen dager siden delte jeg noen tanker via sms med de som pleier å møtes i Bibel-, bønn – og omsorgsgruppa. Kanskje noen flere kan ha glede av å lese dette, så jeg deler det her på kirkens hjemmesider også.Jeg vil hilse dere med et kjent bibelvers som jeg har hengende over arbeidsplassen min:

”Frykt ikke for jeg er med deg! Se deg ikke engstelig om for jeg er din Gud. Jeg styrker deg og hjelper deg, og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd”. (Jes. 41, 10)

Det er mange som er engstelige i dager som disse, og da er det godt å minne hverandre om Guds løfter. Det står visstnok 365 ganger i bibelen at vi ikke skal frykte – ett løfte for hver dag i året, kan du si.  Gud vet hvordan vi er – at vi ofte føler oss ensomme og redde. Jesus sa også at han ikke kom for å dømme verden, men for å frelse, så ikke la deg skremme av dommedagsprofetier av ymse slag. Jesus kom for å gi oss sin FRED. Vi kan ikke møtes fysisk, men la oss fortsette å be for hverandre om nåde, fred og beskyttelse. Håper dere alle er friske og ved godt mot!

Hilsen Marit

Klikk for mer informasjon

søn 12. jul
11:00: Felles sommergudstjeneste i Hønefoss kirke. Se nærmere annonsering.

søn 19. jul
11:00: Felles sommergudstjeneste ved Frikirken. Holdes i Metodistkirken. e nærmere annonsering

søn 26. jul
12:00: Felles sommergudstjeneste på Ringkollkapellet. Se nærmere annonsering

søn 2. aug
11:00: Felles sommerudstjeneste i Metodistkirken. Se nærmere annonsering

Metodistkoppen.

kr 150,-

Kjøp i kirken, eller fra hovedkontoret.

Klikk på bildet for mer info.