Ta lodd på barnesykler til inntekt for Zimbabwe

26.06.2020
Ivar Granum

Lodd på syklene kan kjøpes til 10 kroner/lodd ved å sende ønsket beløp til Vipps 2248 eller til kontonummer 3000 13 88084, merk med “Lodd”. Ved å sende kodeord Lodd til SMS 2248 kjøper du 20 lodd. Vi fører det fortløpende inn i loddbøkene!


Gave kan gis ved å sende ønsket beløp med Vipps til 2248 eller sende et beløp på kontonummer 3000 13 88084. Merk betalingen med «Mutambara». Du kan også gi 200 kroner ved å sende Mutambara til SMS 2248


Trekningen vil foregå på nettet lørdag 25. juli 2020 


Nedstengningen av Zimbabwe som et tiltak for å hindre spredning av Covid-19 viruset, har rammet produksjon og distribusjon av mat. Tiltak for å hindre smittespredning gjør at bønder får problemer med å få varene sine til markedet. Dette fører igjen til tap av inntekt som skulle investeres i ny matproduksjon. Både på grunn av dette, generell tørke i hele det sørlige Afrika og ødeleggelsene etter syklonen Idai i 2019 er det nå stor nød på Mutambara.Dette merkes spesielt godt for de gravide på Waiting Mother`s Shelter. Dette er et tilbud der gravide kan komme de siste ukene før termin, for å få oppfølging i den siste kritiske tiden. Tilbudet for de kommende mødrene har også omfattet mat, i tillegg til en seng med myggnetting. I takt med økende tørke, redusert tilgang på mat og voldsomme prisøkninger har det blitt vanskeligere å sørge for daglige måltider. Sykehuset prøver å hjelpe til, men ressursene er brukt opp. Hittil har de greid å tilby ett måltid pr dag. Resultatet er at de gravide sulter. De er bekymret for hvordan dette også vil prege barna som fødes.

 I området finnes også såkalte child-headed families hvor familiene bare består av barn, der de eldste barna fungerer som foreldre. Disse familiene uten forsørgere er veldig sårbare og trenger nød-hjelp i form av mat og andre livsnødvendigheter.

 Innsamlede midler vil også bli brukt til uteklinikkarbeidet som tidligere ble støttet av Norge, men som nå er overført til sykehuset. Det har ikke lyktes sykehuset å finne nye sponsorer til dette arbeidet som gir et svært viktig helsetilbud til små lokalsamfunn i periferien.

Vi takker på forhånd for kjøp av lodd til barnesyklene. Dere som ikke er ønsker å ta lodd på syklene, er veldig velkomne til å gi en gave til samme formål! Når vi reiser på sommerfesten pleier vi å bidra til kollekter og til Misjonstorget. Dette året har vi ikke sommerfest. Tenk på dette og tenk samtidig at innsamlingen dette året er mer sårbar fordi vi ikke er fysisk til stede!

Vi i misjonen ønsker dere alle en God Sommer!


« Tilbake
Kalender

Klikk for mer informasjon

søn 12. jul
11:00: Felles sommergudstjeneste i Hønefoss kirke. Se nærmere annonsering.
 
søn 19. jul
11:00: Felles sommergudstjeneste ved Frikirken. Holdes i Metodistkirken. e nærmere annonsering
 
søn 26. jul
12:00: Felles sommergudstjeneste på Ringkollkapellet. Se nærmere annonsering
 
søn 2. aug
11:00: Felles sommerudstjeneste i Metodistkirken. Se nærmere annonsering
 

 

 

 

 

Metodistkoppen.

kr 150,-

Kjøp i kirken, eller fra hovedkontoret.

Klikk på bildet for mer info.