En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Se Betanien Oslo sitt store prosjekt på NRK web

Se Betanien Oslo sitt store prosjekt på NRK web

Skrevet av: Karl Anders Ellingsen
12.04.2016
Onsdag 13. april kl. 20.55 sendte NRK2 fra et besøk Stiftelsen Betanien Oslo og deres prosjekt på Grorud.
Se Betanien Oslo sitt store prosjekt på NRK webByggherrre og styreleder i Stiftelsen Betanien Oslo Anders Isnes (til høyre) besøker byggeplassen og får omvisning av Geir Madsen, byggeleder fra CM prosjekt as.

 

Nå er sesong 2 av ”Arkitektens hjem” i gang! Onsdag 13. april besøkte NRK2 Marit Justine Haugen i Haugen/Zohar Arkitekter, som har tegnet det første boligprosjektet i FutureBuilt - Ulsholtveien 31 på Furuset. Du kan se den delen som omhandler Betanien HER.

Sammen med Steinsvik Arkitektkontor og Dronninga Landskap AS vant Haugen/Zohar Arkitekter i 2013 boligkonkurransen hvor Stifelsen Betanien Oslo skal bygge 36 klimanøytrale førstehjemsboliger. Byggearbeidene har nå startet opp. I sendingen tok NRK turen til Ulsholtveien 31 og intervjuet byggherren Stiftelsen Betanien Oslo.

Nyskapnede boligprosjekt

Ulsholtveien 31 blir et spenstig boligprosjekt med høye klima- og boligsosiale mål. Furuhuset, som står på tomten i dag, skal rehabiliteres og bygges om til ni leiligheter og fellesarealer i første etasje. I tillegg kommer det to nye rekkehus i massivtre som skal inneholde 27 boliger.

Prosjektet har nyskapende energi- og ventilasjonsløsninger, særdeles god tilrettelegging for sykler, et flott hageanlegg og vil bli en ny sosial møteplass for beboere og andre i bydelen.

 

Se Betanien Oslo sitt store prosjekt på NRK webDet er enorme masser som sprenges ut og flyttes på. Det gamle Furuhuset blir fullstendig renovert utvendig og innvendig.

 

NYESTE ARTIKLER
Lignende artikler
Sosial og bærekraftig boligbygging med nyskapende arkitektur får stor oppmerksomhet. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Post- og besøksadresse: St. Olavsgate 28, 0166 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone