En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Metodister i fredsdemonstrasjon

Metodister i fredsdemonstrasjon

31.01.2007
27. januar mobiliserte krigsmotstanderne til en massemønstring i Washington, USA. Blandt dem var det mange metodister.

Metodister i fredsdemonstrasjonGeneralsekretær Jim Winkler (til venstre), Sally Jo Snyder og John Copenhaver marsjerer i fredsdemonstrasjonen med et banner for den verdensvide Metodistkirken. Jim Winkler var gjest ved Årskonferansen i Haugesund og gjorde seg bemerket ved sin harde kritikk av det som dengang var krigsplaner mot Irak. Foto: UMNS/Jay Mallin.Demonstrasjonen i Washington samlet titusner av mennesker i en stor og viktig markering mot den sittende administrasjonens politikk i Irak.

Metodistkirkens styre med ansvar for kirke og samfunn har sendt ut en melding som tar sterk avstand fra president Bush sin plan for opptrapping av konflikten med 21.000 nye soldater til Bagdad. Styret ber kongressen og presidenten om fornyede diplomatiske anstrengelser for å få en slutt på krigen som har krevd livet til over 3.000 amerikanske tjenestemenn og minst 35.000 irakere.

Til UMNS sier generalsekretær i styret, Jim Winkler, at den omfattende demonstrasjonen viser at vinden har snudd til fordel for fredens sak. Han sa videre at de var ute i gatene for å hjelpe kongressen til å huske at de ble valgt med et mandat for å stanse krigen. De var også der for å fortelle presidenten at en opptrapping av krigen er totalt feil vei å gå, avsluttet Jim Winkler.

I en uttalelse fra Det hvite hus ble det påpekt at presidenten støttet demonstrantenes rett til å uttale seg. Presidenten forstår at folket ønsker en slutt på krigen, og mener at den nye strategien vil gjøre akkurat det.

Demonstrasjonen var høylydt, men fredelig. Før den startet var mange metodister samlet til en fredsgudstjeneste i en kirke rett ved hovedkontoret til Metodistkirken i Washington.

UMNS/KAENETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone