En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Lederskifte i korpset

Lederskifte i korpset

02.05.2007
På korpstinget sist helg fikk speiderkorpset en ny leder i Knut Olav Seland. Det var også nye spennende møteformer med påvirkningstorg.

Det var et fornøyd korpsting som valgte Knut Olav SelandLederskifte i korpset til ny korpsleder. Han tar over etter Elisabeth Aure som hadde bedt om avløsning. Hun holder kontakten med styret ved at hun fortsetter som varamedlem i styret. På bildet til høyre ser vi de to etter valget.

Knut Olav Seland fra Fredrikstad MS har lang og god erfaring i speiderkorpset. Han har vært visekorpsleder i et tidligere korpsstyre og han har vært leirsjef for de to siste korpsleirene. Seland er advokat og har gitt juridisk assistanse til flere korpsstyrer.

Så det er en leder med både erfaring og bred kompetanse som ble valgt ved allmenn akklamasjon. Så ivrige var faktisk korpstinget etter å klappe han inn som leder at ordstyrer Karin Thompson med et smil måtte informere korpstinget etter de første klappsalvene om at de bare var ved presentasjonen, og at selve valget ville skje senere.

Lederskifte i korpsetLederskifte i korpsetDet ble også valgt ny visekorpsleder. Det ble Berit Roll Elgsås (bilde til venstre). Ny kasserer er Martin Lillethun Johansen (bilde til venstre) fra Bergen MS.

Med seg i styret fikk de Ingrid Stene fra Oslo Central MS som sekretær, Nils Holmedal fra Bergen MS som styremedlem og Elisabeth Aure og Helene Lillethun Johansen fra Bergen MS som varamedlemmer.



Påvirkningstorg
Nytt av året var det som ble kalt et påvirkningstorg. Det var fire ulike rom hvor det var mulig å diskutere og komme med forslag på fire ulike saker. Denne gang var det arbeidsplanen for perioden 2007-2009,
budsjettet for perioden 2007-2009, reprofilering av MS korpset og vekst.

Lederskifte i korpset



























Påvirkningstorget var en ny og innkluderende måte å arbeide på.


Dette var en spennende arbeidsform som falt i smak. Det var mange som deltok i samtalene rundt bordene. Det kom også en mengde forslag til endringer i sakene. Sammenlignet med den langt tyngre arbeidsformen med å debattere forslagene i plenum, ble dette virkelig noe som den vanlige korpstingdelegaten fikk være med å sette sitt stempel på. Under avstemningene etterpå viste det seg at flere av forslagene fra påvirkningstorget fikk flertall og ble tatt inn i både arbeidsplan og budsjett.

Reprofilering
En sak som engasjerte mange var arbeidet med å komme frem til en ny profil for Metodistkirkens speiderkorps. Utvalget som arbeider med dette foreslår å bruke den samme fargeprofilen og de samme skrifttypene som Norges Speiderforbund (NSF) har vedtatt. Dette er fornuftige forslag som det er liten debatt om. Det er arbeidet med ett nytt korpsmerke som imøteses med langt større spenning. Utvalget prestenterte sitt arbeid så langt på påvirkningstorget lørdag. Her kom det mange innspill som utvalget tar med seg videre.

Lederskifte i korpset



























Leif Tore Markmann presenterer noen av forslagene til nytt korpsmerke for Metodistkirkens Speiderkorps. Det ble noen fine samtaler og innspill til utvalget som arbeider med saken.


Tidsplan
Det er en god stund til det tas noen avgjørelse i denne saken, og alle speidere vil få en mulighet til å uttale seg. I juni vil forslagene sendes ut til alle gruppene. 1. september vil det være frist for å komme med nye forslag. I oktober vil det bli en ny utsendelse med alle forslagene. I desember er fristen for tilbakemeldinger og ønsker fra gruppene. Deretter vil korpsstyret ta en avgjørelse som blir presentert i februar 2008.

www.ms-speider.noLederskifte i korpset
I disse internett-tider er det ikke bare www.metodistkirken.no som er raskt ute med rapportering. Også nettsiden til speiderne ble stadig oppdatert med fakta og bilder fra korpstinget. Leif Tore Markmann var svært aktiv og på bildet kan du se han legge ut nok et bilde fra forhandlingene. Se bildene og les mer om korpstinget på www.ms-speider.no.


















NYESTE ARTIKLER
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Her er programmet. Les mer
Sommerens høydepunkt venter på deg Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone