En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Familiefesten

Familiefesten

14.08.2007
Sommerfesten ble nok en gang et møtested for alle generasjoner. Inspirerende møter, en fest av en misjonsmesse, nye og gamle kjente og mange spennende seminarer gjorde sitt til at vi reiste hjem med godt mot til å møte "mandagen" etter festen.
FamiliefestenLars Egerberg Huurnink og Svein Tore Sinnes var godt fornøyd med hårsveisen de fikk av Jenny, Johanne og Ellen Therese på misjonsmarkedet. Det var god stemning og tettpakket med folk i det store teltet under misjonsmessen. Et høydepunkt under stevnet.Med nesten fullt belegg på sengene, var det en folksom Sommerfest, omtrent som det har vært de siste årene. Det er fortsatt plass til noen flere dagsbesøkende og leirdeltakere, men vi er nå oppe i et antall deltakere som passer til stedet. Det er godt med folk, men ikke for trangt i spisesalen og i møtesalen.

Vi har stort sett vært heldige med været på Drotningborg, men ikke i år. Det var mye vind og kjølig selv når vi så sola. Det var godt å se at det ikke la noen demper på festen. Misjonsmarkedet måtte i år flyttes inn i kafételtet. Det ble trangt og folksomt i det fuktige teltet. Likevel var stemningen på topp og resultatet ble hele 60.000 kroner til misjonsarbeidet i Angola.

Arbeidsinnsatsen til de som deltar med salgsboder på misjonsmarkedet er imponerende. Det er tydelig at det er mange som forbereder seg i meget god tid og legger mye arbeid i forberedelsene. Det gir også alle oss som går rundt lyst til å åpne lommeboken. Vi hørte flere av utstillerne skryte av hvor villige alle var til å handle og bidra til den gode saken.

I år var det tre erfarne prester som ledet oss gjennom dagene på Sørlandet. Svein Veland ledet samlingene med den ro og autoritet som erfaring og evner gir. Tom Johnsen underviste nært og personlig om hva vi kan lære av Elia på bibeltimene. Hilde Sanden var hovedtaler og talte om hvordan Gud lengter etter å møte oss. Vi må se oss selv med Guds øye, slik at vi kan lære å elske oss selv og andre. Slik kan vi gå fra søndagen på Sommerfesten og ut til all verdens mandager.

Et gjennomgangstema i møtene var et "overgivelseskors" som vi kunne være med og gjøre synlig ved å henge lapper med våre navn på korset. Et flott bilde som ble tydeligere og tydeligere utover i stevnet.

På søndagen gjennomførte hun og Charles Taylor i klovnen Chuckles skikkelse en imponerende familietale. Her var det mange gode poenger for både store og små. Den improviserte formen ga både Hilde Sanden og oss i salen en festelig og god opplevelse.

Det gledet også mange at Marit Bjørnevik var på plass med sitt innholdsrike og vakre bønnerom med de mange altrene. Her var det god tid og materiale for ettertanke og bønn.

Sammen med alle de andre innslagene og de gode seminarene ble det en innholdsrik og inspirerende Sommerfest. Det var også en imponerende debut for den nye styringsgruppa fra Flekkefjord. De tok over etter gruppa fra Finnsnes som ga dem et godt utgangspunkt for arbeidet.
Sommerfesten blir heldigvis ikke revolusjonert fra år til år. Vi tar med oss de gode erfaringene og legger til noen nye ideer. Sommerfesten er blitt en garantist for inspirasjon, og et godt sted for metodister å møte hverandre og Gud.

Les mer og se flere bilder i Brobyggeren!


Familiefesten
Anders Løvland, Oskar H. Misund og Kristian Løvland solgte røtter som de hadde samlet selv hjemme på Klaven i Flekkefjord.
Familiefesten
Det var også med en "spåkone" som arbeidet med stor iver for misjonen. Her har Maja Brenna tatt for seg Svein Veland. Majas klare råd til Svein skapte stor munterhet for alle som stod i nærheten.

Familiefesten
Hva er vel livet uten en god klem? Simen Løvland ga bort gode klemmer for misjonen. Her holder Marie Louise Løvland frem plakaten for Simen som på egen hånd samlet inn over 300 kroner til Angola.


NYESTE ARTIKLER
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Her er programmet. Les mer
Sommerens høydepunkt venter på deg Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone