En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Misjonsfest på Betanien

Misjonsfest på Betanien

22.08.2007
Det var ikke en eneste stol ledig da misjonen inviterte til møte med misjonær Reidun Refsdal tirsdag 20. august.


Misjonsfest på BetanienMisjonsvenner fra hele Østlandet var samlet til en feststund i Betaniens vakre lokaler i Oslo tirsdag. Totalt var det omtrent 90 som hadde samlet seg for å høre nyheter fra India og møte misjonærene Reidun Refsdal og Bill og Helen Lovelace. Det var flott å se at folk er villige til å stå langs veggen for å møte misjonærene våre.Ungdommelig
Mye av samlingen var preget av unge metodister som er engasjert i misjonen. Kvelden ble ledet av Linn Markussen, det var duett av Maia Kiil Blomhoff og Herdis Marie Ruud Hansen med Kåre Øgreid ved pianoet. Misjonskandidat Katrine K. Meltzer fortalte om inntrykk fra ungdomsleiren i India.

Høy stemning
Som seg hør og bør var det god tid til kaffe, kake eller frukt og en god samtale rundt bordene i stuene. Stemningen er alltid høy ved disse samlingene og det er tydelig at her treffer en både gamle og nye kjente.

Fotoblogg
En spesiell detalj ved samlingene med Reidun Refsdal er jo at hun tar bilder av oss alle og deler med oss på nettsiden sin. Her er det en blogg som Reidun oppdaterer svært ofte. Det er en flott måte å følge hennes tjeneste i India.

Utfordringer
Etter kaffen fikk vi høre misjonsrådets leder Torill Langbråthen fortelle om de utfordringene som misjonens arbeid hadde vært gjennom sist vinter. Arbeidet ved Musan sto foran en krise da NORAD ikke lenger kunne støtte arbeidet ved klinikken. Det krevde en kraftig omorganisering og nye inntektskilder. Torill nevnte i den sammenheng særlig støtten fra Betanien i Oslo som viktig for å kunne fortsette driften av klinikken. Den andre tingen lederen trakk frem var det brede samarbeidet med ungdomsforbundet. Det gir inspirasjon og nye krefter i arbeidet for misjonens sak.

Salt og lys
Reidun Refsdal fortalte levende og personlig fra arbeidet i Mursan og om menneskene som de møter i tjenesten sin. For henne er det viktig at hun og hennes medarbeidere i Mursan virkelig er jordens salt og verdens lys der de er satt til å tjene. Med glede og stolthet kunne hun fortelle om et arbeide som er virksom som saltet og resultater og vitnesbyrd som skinner som lys i det samfunnet de er satt til å tjene.

Et fornyet kall
For Reidun har arbeidet med HIV/aids blitt et fornyet kall. Behovene er så store og det er så mange uskyldige som blir rammet. Hun kunne fortelle en lydhør forsamling om hvordan smittede lever som spedalske gjorde på Jesu tid. Kvinner, menn og barn jages fra fødestedene sine og må søke anonymitet og skjul andre steder for å komme unna stigmatisering, frykt og utstøtning. For disse og mange andre er arbeidet i og rundt Mursan en kilde til håp og legedom.

Livreddende arbeid
Det er også mye av arbeidet som retter seg mot forebygging og testing. En rekke prosjekter sprer informasjon om smitten og sykdommen. Det er kjøpt inn avansert utstyr for testing og et nært samarbeid med Rikshospitalet i Oslo gjør livreddende medisinsk kompetanse tilgjengelig for den fattige befolkningen på landsbygda ved Mursan.

Sterke møter og god kollekt
Det ble noen sterke møter med enkeltskjebner, fortellinger om oppfinnsomme arbeidsmetoder og en gjennomgang av de ulike prosjektene denne kvelden. Samlingen ble avsluttet med en kollekt som innbrakte i underkant av 10.000 kroner til Mursan.
NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone