En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Fokus på menighetsutvikling i København

Fokus på menighetsutvikling i København

30.08.2007
Onsdag 29. september samlet over 160 metodister fra hele Norden seg i København for å lære mer om menighetsutvikling og planting av nye menigheter.
Det er den største og kanskje viktigste satsningen i moderne tid i vårt biskopsområde. Med hjelp fra den verdensvide Metodistkirken er de aller beste inspiratorene hentet til København for å undervise prester og legfolk om å snu stagnasjon og fornye menigheter til ny vekst og fremgang.

Med den største kontingenten er de norske metodistene godt fornøyd med deltakelsen. Det er klart en alltid gjerne vil ha med flere, men det er krevende for legfolk å ta seg fri for å reise på en slik konferanse. Det er i det hele tatt et flott vitnesbyrd at så mange har tatt seg fri fra jobb og familie for å være her. Det viser et sterkt ønske om fremgang for menigheten de kommer fra.

Ønske om fornyelse preger også forsamlingen. Det er stor åpenhet og interesse for det foreleserne/talerne formidler. Mye av samtalene utenfor dreier seg også om temaene. I tillegg til vår vanlige glede over å se hverandre igjen. Deltakelsen fra Metodistkirkene i hele Norden og Baltikum gir en utvidet følelse av kirkefellesskap.

Det er den vakre og store Jerusalemskirken (bildet) i København som er rammen for arrangementet.

Dagene er tettpakket med program her i København. Det er foredrag og workshops fra morgen til kveld. Slik skal det jo også være på en menighetsskole!

Her er noen bilder fra onsdagen:Engasjement! Rob Weber fra USA tente oss med sin fortelling om hvordan han startet menighet i sin hjemby. Hans tema var det åndelige livet til den som skal være leder for en menighet.Nattverd er alltid en viktig del av våre samlinger.Dough Anderson fra USA fikk et godt oppmøte på sitt seminar om revitalisering av menigheter. Dette er et tema som mange av menighetene ønsket å høre mer om.


Lovsang har vært en viktig del av fellesskapet i København.


Dottie Escobedo-Frank underviser om visjoner og kall onsdag kveld. Det er ikke et loppemarked for brukte sko, men en visualisering av det å befinne seg på hellig grunn. Skoene er deltakernes. Dottie er en i det yttre stillfaren taler som det er lett å høre og la seg inspirere av.


NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone