En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Metodist overtar som rektor ved Misjonsskolen i Sarons Dal

Metodist overtar som rektor ved Misjonsskolen i Sarons Dal

30.10.2007
Jon Løvland fra Flekkefjord overtok 1. oktober som rektor ved Misjonsskolen i Sarons Dal.
Metodist overtar som rektor ved Misjonsskolen i Sarons 
Dal


Aril Edvardsen, grunnleggeren av Sarons Dal, sammen med den nye rektoren Jon Løvland og Rune Edvardsen som er daglig leder i Troens Bevis Verdens Evangelisering.
Foto: Bente Takre, TBVE


Fra 1. oktober overtok Jon Løvland fra Flekkefjord som rektor ved Troens Bevis Bibel & Misjonsinstitutt. Løvland har arbeidet ved skolen på den administrative siden de to siste årene, og kjenner skolen og organisasjonen godt fra før av.

Skolen har vært inne i en omlegging av driften den senere tiden, og en av hans første oppgavene blir å ferdigstille denne prosessen.

Jon deler sin tid mellom Misjonsskolen i Kvinesdal og Metodistkirken i Flekkefjord, hvor han de siste årene har vært menighetens Sang- og musikkleder.
Denne kombinasjonen er en positiv faktor for skolen, som ønsker at han beholder sitt nære forhold til menighetsarbeidet. Det er jo menighetene som oftest er elevens arena når de skal ut i tjeneste.

Misjonsskolen i Sarons Dal, som skolen ofte blir kalt, er en tverrkirkelig skole som samler elever fra alle kirkesamfunn. Skolen ble i 1968 grunnlagt på evangelisten Aril Edvarsen's visjon om å utdanne brennende unge, kvinner og menn, til å nå kirkefremmede i både inn- og utland. Unge som ønsker å gå inn i fulltidstjeneste i Guds rikes arbeid.

Ved Troens Bevis Bibel & Misjonsinstitutt er målsetningen å smitte elevene med "misjonsvirus". Dette viruset skal virke slik at elevene fokuserer på Johannes 3:16 om å gå ut, både hjemme og ute, blant de unådde og kirkefremmede. Skolen tilbyr studier fra ett til tre år i varighet.

Jon Løvland mener at det spennende med denne skolen er det kontaktnettet som gjennom mange år har blitt bygd opp i Troens Bevis, og som skolen kan gjøre nytte av. Det er vel knapt noen annen skole som kan tilby slike praksiser i inn- og utland.
- Dette er virkelig å få gjort teori om til praksis, i menighets- og misjonsarbeid, avslutter den nye rektoren.


NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone