En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>- Blir aldri lei advent og juleforberedelser

- Blir aldri lei advent og juleforberedelser

20.12.2007
Siden Betanien barnehage ble etablert for snart 15 år siden, har Inger Nesheim jobbet der. Man skulle derfor tro at hun gikk lei når det igjen nærmer seg advent og juleforberedelser.
- Blir aldri lei advent og juleforberedelser

Et bilde fra barnehagens julegudstjeneste i fjor hvor Jon-Erik Bråthen var gjeter og Thor Bernhard Tobiassen var vismann.


- Vi voksne i barnehagen gleder oss veldig til adventstiden. Det er en koselig tid og vi blir som barn igjen. Jeg blir aldri lei advent- og juleforberedelser. Jeg blir heller oppløftet av det, forteller barne- og ungdomsarbeider Inger Nesheim.

Det bakes, eltes og knas
Som så mange andre steder er det en egen stemning i barnehagen ved Hospitalet Betanien i Bergen i adventstiden. De siste ukene før jul går de ikke på tur, men lager julepresanger, julepynt og baker pepperkaker og lussekatter.
- På Luciadagen går vi i tog oppe på Hospitalet. Vi har med oss lussekatter som ungene har bakt som vi deler ut til pasientene når vi har sunget for dem, sier barne- og ungdomsarbeider Inger Nesheim.

Formidling av julebudskapet er viktig
I adventstiden er formidlingen av julebudskapet viktig i barnehagen.
- Juleevangeliet deles opp og dramatiseres. Noen av ungene og vi som er ansatt kler oss ut og dramatiserer ut den delen vi jobber med. Siden vi gjør det på denne måten, kan ungene hele juleevangeliet når vi kommer til julegudstjenesten, forteller Nesheim.
barne- og ungdomsarbeider Inger Nesheim
har arbeidet i barnehagen siden den åpnet.


Prestene er flinke i gudstjenestene med barnehagen og dramatiserer historien. Ved å bruke de forskjellige rommene i kirken, leder prestene barna rundt til de forskjellige hovedpersonene i juleevangeliet, slik at de får møte gjeteren som sitter ved bålet og passer sauene, en vismann som studerer stjerne, og gjerne også Maria.

Selv om det er fokus på det kristne budskapet, finner de også fram det som finnes av bøker om julen og ikke minst julesanger.
- I tiden fram mot jul bytter vi ut bordverset og synger en julesang i stedet. Vi tenner også adventslysene hver dag, så de kan Tenn Lys! veldig godt, i hvert fall de tre første versene, sier Nesheim med et smil.

En travel, men koselig tid
I tiden fram mot jul, er det ikke bare laging av diverse juleting som står på menyen i barnehagen – et par fester må man selvsagt også få med seg. Det er mye som skjer, uten at det virker som om de ansatte stresser noe for det.
- Nissefesten og Lysfesten er bare koselig. På nissefesten kler vi oss alle ut som nisser. Vi synger julesanger og til slutt nissesangen, hvorpå nissen alltid kommer ned fra taket med poser til barna. Til middag er det grøt med mandel og den spenningen som er knyttet til det, forteller Nesheim.

Nissefesten får ikke foreldrene være med på, men på lysfesten derimot, får foreldre, besteforeldre, tanter og onkler være med på tenning av bål og juletregang ute, før alle går inn for å spise kaker medbrakt av foreldre og ikke minst pepperkakene som podene har bakt i løpet av adventstiden.
- Ungene baker pepperkaker for harde livet, så det er klart det er stas når de kan servere dem til foreldre og søsken på lysfesten, avslutter Nesheim.
NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone