En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Sangfesten ble gospel-gullrekke i kirken

Sangfesten ble gospel-gullrekke i kirken

12.03.2008
Med artistnavn som Roland Utbult, Solveig Leithaug og Frøydis Grorud på scenen i helgens konsert i Flekkefjord kirke fikk dirigent og komponist Martin Alfsen en takknemlig oppgave som konsertleder, og Sangfesten fikk en førsteklassens avslutning.
Sangfesten ble gospel-gullrekke i kirkenFULL TRØKK: Seminarkoret og solist Sven Erik Moe under ledelse av dirigent Martin Alfsen gav alt på sangen «Bless his name». Til høyre NRKs Beat for bea-saxofonist og fløytist Frøydis Grorud. (Foto: www.avisenagder.no)Tekst og foto: Svein Løvland
Gjenngitt med vennlig tillatelse av Avisen Agder.


Mest imponerende var det kanskje at den samme Alfsen i løpet av helgen greide å lage et skikkelig gospelkor ut av et seminarkor av 50 sangere fra hele distriktet.
Med sine blå t-skjorter minnet de litt om et barnekor der de toget frem til plassene på kortrappene, men da Let your burden down tonet ut av et veldimensjonert lydanlegg kom assosiasjoner til langt mere kjente gospelkor.

Solisten Toril Vikøren med sin gospelgroove stemme og levende sangstil bidro sammen med saxofonspillet til Frøydis Grorud til en sterk konsertåpning.


Allsang

Solveig Leithaug lot alle de 300 tilhørerne synge med. Da hun tok en salme-medley i countrystil med Jeg skulle ei sørge, Fagert er landet og Alltid freidig hørtes det mye sang fra kirkesalen. Syng med oss-konseptet var tilrettelagt fra arrangørene ved at kirkeveggene fungerte som storskjermer.
Roland Utbult drog flere av sine kjente sanger fra sin lange karriere som sangforfatter, komponist og artist, og han gjorde stor lykke med en morsom musikalsk fortelling om hvordan møtet hans med legenden Jerry Lee Lewis satte sitt sterke preg på hans pianospill.


Musikalsk gull

Kapellmester og pianist Jon Løvland hadde fått med seg også en gullrekke av musikere, med Jango Nilsen på trommer, Tor-Arne Langeland på Hammondorgel, Anders Mossberg på bass, Lars Aksel Teistedal på sologitar og Frøydis Grorud på sax og fløyte.


En konsert på nesten tre timer ble i lengste laget for noen, men for de fleste var det en eneste lang sangfest, som for mange fortsatte hjemme med nyinnkjøpte CD-plater fra artistene.

Du kan også lese om Sangfesten hos Vårt Land.Flere bilder fra Avisen Agder:

Se også avisens egen bildeserie.


Sangfesten ble gospel-gullrekke i kirken

ALLSANG: Solveig Leithaug fikk med seg både koret og hele forsamlingen på en medley med kjente salmer. (Foto: www.avisenagder.no)


SYNGENDE SVENSKE: Roland Utbult tok i kjent positur ved pianoet. Bak: To av kveldens dyktige musikere Jango Nilsen på Trommer og Anders Mossberg på bass. (Foto: www.avisenagder.no)


NYESTE ARTIKLER
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Her er programmet. Les mer
Sommerens høydepunkt venter på deg Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone