En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Travle dager i Texas

Travle dager i Texas

02.05.2008
På Generalkonferansen i Texas er det travle, men svært interessante dager for våre delegater.
Travle dager i TexasBill Gates far og styreleder i stiftelsen som Microsoft gründeren har dannet, taler til Generalkonferansen om utryddelsen av malaria som er en av Metodistkirkens viktigste mål. Foto: UMNSPå telefonen fra Texas sist søndag kan Vidar S. Bjerkseth som er pastoral dTravle dager i Texaselegat fra vår Årskonferanse fortelle at alle fire fra Norge har det veldig bra. Dagene er interessante og inspirerende for alle fire. Men det er også lange og slitsomme dager som gjerne begynner før syv og først avsluttes rett før midnatt.

Søndag ble arbeidet i de 13 "Legislative Comities" avsluttet. Dette er gruppene som forhåndsbehandler alle sakene før endelig avstemning i plenum. Vidar var med i en gruppe som tok for seg saker som berører lokalmenigheter, mens Iacob Juell-Nordby var med i en gruppe som behandlet forholdet mellom kirken og samfunnet rundt oss.

Søndagen ble avsluttet med en stor og tradisjonell Texas-aften.

Knytter kontakter
 - Vi knytter stadig nye kontakter, kan Vidar fortelle. I tillegg til dem en møter i de ulike komiteene, blir en stadig invitert på arbeidsluncher av de ulike styrene i kirken. Her presenteres saker og en får møtt mange engasjerte personer. Det blir mange nye navn å huske og å forholde seg til for delegatene.

Inspirerende
Vidar forteller at en for god innsikt i hvordan kirken arbeider på verdensplan. Det er også mange dyktige og engasjerte mennesker som arbeider for Metodistkirken. Talene og samlingene er utrolig spennende og inspirerende, forteller Vidar. Presentasjonen fra biskopsrådet og Connectional Table har vært et høydepunkt så langt for Vidar.

Pressgrupper
Noe som kan være uvant for en nordmann er de mange ulike pressgruppene og hvor åpenlyst de arbeider for å påvirke delegatene. For Vidar har det vært uvant å få så mange flygeblader, se alle punktdemonstrasjonene og se hvor mange som bærer merker med slagord for ulike standpunkt.

- Vi har ikke slikt i Norge, og det tror jeg vi skal være glade for sier Vidar. Han tror mye av dette bare bidrar til å gjøre avstanden mellom ulike grupper større, fremfor å bygge broer over variasjoner og meningsforskjeller.

Artikkelen fortsetter under bildet.


Travle dager i TexasDet er mange som vil påvirke delegatene. 1. mai var det en demonstrasjon inne i forhandlingssalen i protest over kirkens syn på homofile. Alteret i sentrum av salen ble dekket av sorte slør for å symbolisere at kirkens syn etter deres mening ikke er i samsvar med Guds vilje og delegatene bedt om å reise seg for å vise enighet.  Foto: UMNS.De sosiale prinsippene
Vidar er spent på hvordan det går med forslagene fra Norge om endringer i De sosiale prinsippene. Noen av dem vil nok bli koordinert sammen med andre i samlede forslag, mens andre av forslagene nok vil bli stemt over slik de ble sendt inn.

Russland
Forslaget fra Russland om å bli en egen Sentralkonferanse har blitt avvist. Samtidig vil det bli gjort forsøk på å legge opp til ordninger som kommer behovene for kirken i Russland i møte.

En verdensvid kirke
Fra nå av vil representanter fra Sentralkonferansene også møte to ganger mellom hver Generalkonferanse, og ikke bare en dag før selve Generalkonferansen. Dette ble vedtatt for å åpne for en bedret kommunikasjon og samarbeide mellom Sentralkonferansene. Dette er spesielt viktig for å få tid til de sakene som er særlig viktige for kirken utenfor USA.
Du vil kunne lese mer om Generalkonferansen i Brobyggeren.NYESTE ARTIKLER
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Her er programmet. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone