En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Reidun Refsdal – 30 år i India!

Reidun Refsdal – 30 år i India!

05.05.2008
For et par og tredve år siden var det mange i Metodist-Norge som ble forskrekket! Reidun Refsdal skulle reise til India som misjonær! Les Tove Odlands omtale av vår misjonær i India.
Reidun Refsdal – 30 år i India!Reidun Refsdal tildeler en poliorammet gutt en sykkel på en samling for bevegelseshemmede i en landsby i nærheten av Mutambara.
Reidun Refsdal var liksom ikke helt misjonær-typen, tenkte mange, og hun hadde ikke røpet for mange – kanskje ikke noen – at hun hadde et sterkt kall til tjeneste i misjonen.

Hun hadde vært så frimodig at hun hadde gått til misjonskontoret og spurt om de trengte henne, men det gjorde de ikke akkurat da. Senere så hun en annonse i Kristelig Tidende – det var behov for sykepleier i Mursan i India – og Reidun søkte. Og så var det i gang.  Da hun kom til Selly Oak i Birmingham, England, hørte hun hele tiden: "Skal du til India? Det kan du glemme, ingen får arbeidstillatelse der lenger." Vel, hun ga ikke opp for det, og en dag midt i semesteret fikk hun beskjed fra Norge: "Du har fått visum, du må reise med en gang." Og det gjorde hun, gjorde seg ikke ferdig med semesteret, visste at dette var muligheten. Enkelte av medstudentene trodde ikke det var sant! Den dag i dag er det ingen som vet hvordan det kunne skje. Vel, kanskje noen vet, men Reidun har aldri fått vite det!


Reidun Refsdal – 30 år i India!

Reidun Refsdal fra avreisen på Fornebu, omkranset av tantebarn.


1. mai 1978 dro hun fra Norge – for å være i India i 3 år! Hun tok veien om Belgia og ankom Delhi for første gang den 4. mai.

Det første som måtte gjøres var å lære seg språket. Språkkurset i Hindi tok noen måneder. Og så begynte hun som sykepleier i Mursan. Borghild Sørensen var den erfarne lederen som hadde bygget opp klinikken der, og Reidun var chorti-sister – altså den "lille".Reidun Refsdal – 30 år i India!

Reidun Resdal hjelper til ved oppstarten av en sportsgruppe for unge menn ved Mursan.
Les resten av artikkelen på misjonens hjemmeside ved å trykke her.

NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone