En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Soldater på Mutambara!

29.05.2008
I går kom det væpnede soldater til Mutambara i Zimbabwe. Soldatene er missfornøyde med hvordan de ansatte og de andre ved misjonsstasjonen stemte ved valget. Nå skal soldatene komme tilbake igjen for å lære dem hvordan de skal stemme.
Soldater på Mutambara!

Skiltet ved hovedinnkjøringen til misjonsstasjonen Mutambara i Zimbabwe. Her er det også en livlig handelsplass vanligvis.

Valget i Zimbabwe endte med et sviende nederlag for Robert Mugabe, hans parti ZANU-PF og for deres støttespillere. Valgresultatet fra distriktet som Mutambara ligger i viste et ønske om forandring. Dette førte til at regimet tidligere i vår arresterte over 50 lærere som var med i opptellingen av stemmene i distriktet. Mange av lærerne er aktivt med i fadderprogrammet vårt og har de fleste fadderbarna som sine elever. Lærerne ble anklaget for å ha forfalsket resultatet og gitt opposisjonspartiet MDC for mange stemmer. Lærerne er sluppet fri, men de har fått beskjed om at de må møte for retten anklaget for forfalskning av valgresultatet.

Dette er et kraftig signal til de som skal telle opp valgresultatet ved den neste valgomgangen. Flere distrikter hvor MDC vant parlamentsseter skal ifølge rapporter holde omvalg, og det skal være en ny omgang i presidentvalget. Hvor mange valgmedarbeidere vil våge å rapportere reelle tall dersom det vil føre til fengsling og mulig tortur?

Soldater til MutambaraSoldater på Mutambara!
I går onsdag 29. mai kom det soldater til Mutambara. Her skal de ha gitt klar beskjed om at de er svært missfornøyde med valgresultatet fra distriktet. Det er ikke kommet rapporter om fysiske angrep på lokalbefolkningen, men bare tilstedeværelsen til de væpnede mennene er en skremmende opplevelse.

Propaganda
I dag har vi fått rapport om at soldatene skal komme tilbake til Mutambara. Denne gangen skal de "undervise" alle i hvordan de skal stemme korrekt på ZANU-PF ved neste valgomgang. Sannsynligvis betyr det at de væpnede soldatene vil tvinge alle til å delta ved et politisk propagandamøte, men det er uro for hva som kan skje når de først er der.

Slike politiske tvangsmøter med fellessanger, taler og felles roping av slagord for Robert Mugabe er en metode som regimet bruker for å true befolkningen til å stemme mot sin egen overbevisning.

Skolebarn på Mutambara

Forbønn og støtte
Vi håper alle vil be for våre venner og trossøsken på Mutambara og i hele Zimbabwe. Det er farlige dager med usikkerhet, nød og uro. Frem til det nye valget er det forventet at spenningen bare vil øke. De trenger derfor både vår forbønn og vår støtte. Sammen kan vi fortelle dem at de ikke er glemt og at vi følger med på hva som skjer med dem. Selv om det er vanskelig å gjøre noe håndfast, er vår støtte svært viktig for dette hardt prøvede folket.

Du kan få følge med på hva som skjer i Zimbabwe på denne bloggen.

Noen flere bilder fra Mutambara:

Soldater på Mutambara!

Det store skoleinternatet på Mutambara.

Soldater på Mutambara!

Metodistkirken på Mutambara. De er i gang med å bygge et nytt kirkebygg. Det skjer litt etter hvert når det finnes midler. I de senere årene har det arbeidet stått stille.

Soldater på Mutambara!

Taket på den store skolen som ligger på Mutambara. Bak ser vi de vakre åssidene i fjellene.

En av fløyene på sykehuset. En pasient har akkurat blitt brakt til behandling og transporten venter tolmodig utenfor.

NYESTE ARTIKLER
Ledelse som fag
2018-04-19
Kirken tilbyr et nytt kurs i fagfeltet ledelse i samarbeid med MF. Les mer
Bli fadder!
2018-02-06

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no