En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Grove trusler fra soldatene

Grove trusler fra soldatene

06.06.2008
Et nytt propagandamøte er gjennomført på Mutambara i Zimbabwe. Denne gangen på sykehuset. Truslene fra soldatene blir sterkere.
Grove trusler fra soldateneKart over misjonsstasjonen på veggen til en butikk på Mutambara.Ragnhild Sand har vært i telefonkontakt med våre venner på Mutambara. Det er ikke alt en kan snakke om på telefonen, men det som kommer frem er alvorlig.

Møte
Det varslede propagandamøtet på sykehuset ble gjennomført i går. Klokken 15.30 kom soldatene og tvang de ansatte og pasienter til å være med på et møte. Der ble de informert om soldatenes syn på situasjonen i landet og undervist i hvordan de skal stemme ved valget 27. juni. Det forekom ikke noe fysisk vold på møtet, men alle ble tvunget til å synge sanger og rope slagord for Mugabe og hans parti.

Seier eller borgerkrig
Soldatene fortalte at det var bare to utganger på dette valget. Enten vant Mugabe, ellers ville det bli borgerkrig. Soldatene sa de hadde våpen og var klare for en krig, dersom det var nødvendig. Å gi fra seg makten var ikke aktuelt i noe tilfelle.

Kritikk
De ga også klar beskjed om at de ikke ville godta noen kritikk. Dersom noen ytret kritikk mot regimet eller valget, var soldatene ifølge dem selv bemyndiget til å binde steiner til gjerningspersonen og kaste han/henne i elven.
Rapporter fra andre kilder gir grunn til å tro at dette ikke er tomme trusler.

Opptelling
Soldatene sa også at det ikke kom på tale å la lærerne telle stemmene slik som i første valgomgang. De hadde ifølge soldatene telt feil på oppdrag fra andre. Derfor vil soldatene selv sørge for opptellingen denne gangen.

Flukt?
Situasjonen tilspisser seg for befolkningen på alle områder. Nå har flere hjelpeorganisasjoner fått beskjed om å forlate landet og utenlandske diplomater hindres åpenlyst i å samle informasjon om hva som skjer på landsbygda. I et land hvor mange er blitt helt avhengig av matvarehjelp kan dette føre til at mange rammes avGrove trusler fra soldatene sult og at enda flere vil forsøke å flykte.

Soldatene som besøkte Mutambara i går vet at mange vurderer flukt. På møtet ga de beskjed om at det ikke vil nytte. Soldatene har ifølge dem selv utplassert patruljer på grensen mot Mosambik for å stanse slikt.

Forbønn
Våre trossøsken i Zimbabwe trenger fortsatt vår forbønn og hjelp. Gå til Misjonsselskapets egne nettside for å finne ut mer om Zimbabwe og hva du kan gjøre for å hjelpe.Sykehuset på Mutambara der
soldatene holdt propagandamøtet.
NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone