En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Volden kom til Mutambara - OPPDATERT

Volden kom til Mutambara - OPPDATERT

09.06.2008
Lørdag morgen kom ungdomsmilitsen og de såkalte krigsveteranene til Mutambara.
Volden kom til Mutambara - OPPDATERTMutambara High School. Det er en vaktmester ved denne skolen som er savnet etter overfallet lørdag morgen.Lørdag morgen kom volden til Mutambara. Da slo den beryktede ungdomsmilitsen og de såkalte krigsveteranene til mot misjonsstasjonen. Gruppene gikk rundt blant bygningene og sang slagord for Mugabe. De leter etter navngitte personer og gikk også til angrep på flere.

Forsvunnet
Vi har fått rapporter om at flere mennesker er blitt banket opp. Sykehuset får nå inn stadig flere pasienter med brudd og andre skader etter misshandling.
Mest alvorlig er det at en vaktmester ved Mutambara High School er savnet etter angrepet fra gjengene. En av de ansatte ved misjonsstasjonen møtte hans barn ute på veien. Gråtende fortalte de at han var borte og at de lette etter han.

Frykt
Befolkningen på Mutambara lever i frykt for at gjengene skal komme tilbake. Derfor sover nå flere ute i skogen. Selv om det er vinter og kaldt i Zimbabwe nå, oppsøker de tryggheten mot overfall utendørs.

De ansatte har fått beskjed om å være svært forsiktige med å bevege seg i distriktet. Det er stadige voldshandlinger og det er ikke trygt å parkere bilen synlig.

Tilsynsmannen
I løpet av mandagen skal tilsynsmannen for distriktet ha hatt et møte med ungdomsmilitsen og krigsveteranene. Her skal han ha truet med å stenge sykehuset, skolen og workshopen, dersom ikke overgrepene mot Mutambara og befolkningen stanset omgående. Det er ikke kommet rapporter fra møtet.

Forbønn
Misjonsselskapet følger situasjonen så godt det lar seg gjøre og oppfordrer alle til å be for menneskene i Zimbabwe. Akkurat nå ber vi særlig om at vaktmesteren skal komme til rette igjen uskadet og for familien hans.

Våre søsken på Mutambara vet at vi følger med dem og ber for dem. De takker for forbønnen og sier at vi hjelper dem veldig med å be for dem.


NYESTE ARTIKLER
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Her er programmet. Les mer
Sommerens høydepunkt venter på deg Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone