En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Tre drept ved Mutambara

Tre drept ved Mutambara

13.06.2008
Ragnhild har fått beskjed om at det nå er tre som har mistet livet i området rundt Mutambara. En savnet er kommet til rette, men vaktmesteren er fortsatt forsvunnet.


Vi har fått noen nye livstegn fra våre venner. Dessverre er det langt mellom de gode nyhetene. Det er fortsatt svært urolig i distriktet rundt Mutambara.

Sykehuset invadert
Ragnhild Sand fikk på onsdag meldinger om at sykehuset var blitt invadert av krigsveteraner og ungdom fra regjeringspartiet. De klaget over at sykehuset behandlet folk fra opposisjonen. De truet med å ramponere ambulansen som hadde kjørt en av de skadde til provinssykehuset og banke opp sjåføren. Heldigvis fikk de ikke gjennomført det. Nå har sykehuset fått politibeskyttelse. Samtidig meldte ledelsen at de nå har stoppet outreach'en inntil videre, det er ikke lenger trygt å kjøre rundt i distriktet. Det kan på litt lengre sikt få store konsekvenser for helsesituasjonen i distriktet.

Drap
Det kom også melding om at to personer ble drept i Gonzoni sist tirsdag. Gonzoni er en landsby som ligger rett over elva bak misjonsstasjonen, ca 1 km fra Ragnhild sitt hus.
Mange kommer fortsatt til sykehuset på Mutambara for behandling etter å ha blitt banket opp, flere av dem må innlegges på intensivavdelingen.

Savnede
En av de savnede kom denne uken til rette igjen. Det er en venn av Ragnhild og ansatt ved misjonsstasjonen. Han ble lagt inn på sykehuset med omfattende, men ikke livstruende, skader. Han var blitt stanset og bortført av militsen som banket han opp.
Det er dessverre fortsatt ingen opplysninger om vaktmesteren som er savnet.

I dag, fredag, kom det melding om at enda en person var blitt drept av Mugabes tilhengere. Dermed er tre drept bare i nærområdet til Mutambara.

Lister
Det kom også en annen alvorlig beskjed. Regimets håndlangere arbeider etter lister og plukker ut enkeltindivider som blir bortført. Disse blir voldtatt og banket opp. En av våre venner har oppdaget at Ragnhilds navn står på en av disse listene.

For våre venner er dette meget dårlige nyheter. Det kan sette også dem i stor fare. Det kan tvinge flere til å flykte fra Mutambara.

Hentet ut i tide
Ragnhild sier hun er svært glad for at misjonsselskapet hentet henne ut i god tid før valget. Selv om hun kan ønske å være sammen med sine venner i en vanskelig tid, er det klart at det kunne ha kostet henne svært dyrt.

Bønnens makt
Ragnhild sier at vi inntil videre ikke kan gjøre noe annet enn å be.

- Innimellom føles det som om jeg gjør altfor lite for dem - jeg vet at de har det tøft og vanskelig, men kan ikke gjøre noe med det.  Da jeg uttrykte min frustrasjon over dette, fikk jeg til svar at vi hjelper mye ved å be - og at jeg måtte hilse til alle som ber og si det!  Både de og vi vet at Gud er allmektig og at Han hører bønn!  Fortsett å be om beskyttelse for folk i Zimbabwe - og at Guds vilje må skje!
NYESTE ARTIKLER
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Her er programmet. Les mer
Sommerens høydepunkt venter på deg Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone