En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Fortsatt uro ved Mutambara

Fortsatt uro ved Mutambara

25.06.2008
Det er roligere på selve misjonsstasjonen Mutambara, men volden fortsetter i distriktet.
Fortsatt uro ved MutambaraBarn utenfor den lille gården til foreldrene i nærheten av Mutambara.Det er fortsatt mye uro i distriktet rundt Mutambara i Zimbabwe. Men i en ny melding har vi fått vite at det har vært stille på selve Mutambara de siste dagene. Det er en bedring, men frykten og sorgen sitter fortsatt dypt i alle. Sist lørdag ble vaktmesteren Musere begravet. Han var savnet i tre uker før han ble funnet myrdet. Tilbake sitter konen hans og barna. De går en vanskelig tid i møte.

Veisperringer
I forrige uke var det nye veiblokader i distriktet, både på veien til Mvumvumvu og til Matsororo. Det er ulike militsgrupper som stanser biler og presser penger av folk. Dersom du ikke har penger, blir du banket opp. Faren er enda større om du er en antatt motstander av regimet.

Slike veiblokader stanser samferdselen og driver landet ut i enda dypere nød. På Mutambara har det tvunget våre medarbeidere til å stanse nesten alle prosjekter utenfor selve misjonsstasjonen.

Soldatene har vært tilbake for å kreve land til seg selv på misjonsstasjonens område.

Ydmykelser og vold
Det er også meldinger om at militsen og ungdommene tvinger ofrene sine til å utføre ydmykende handlinger i tillegg til den fysiske volden. Ragnhild Sand er dypt bekymret for situasjonen. Hennes bekymring gjelder både den akutte krisen, men også de langsiktige helsemessige virkningene for folket.

Hilsen
Under Årskonferansen i forrige uke ble det sendt en hilsen fra konferansen til våre venner på Mutambara. Leder for misjonsstasjonen skriver i dag onsdag 25. juni til Tove Odland og takker for all forbønnen. Han har hatt mange møter med politiet - og at det er styrke i å kjenne forbønnens kraft.

Det var også en sterk markering av solidaritet og forbønn for folket i Zimbabwe på søndagens avslutningsgudstjeneste. Noen av prestene bar røde stolaer. De skulle minne oss om martyrene. Alterlysene var også slukket for å minne oss om at det er kristne søsken som lever i mørket. Lysene ble tent etter forbønnsstunden. Det var enkle, men meget sterke symboler.


Vi kommer med mer informasjon om situasjonen på Mutambara når vi får flere opplysninger.

Du kan også følge situasjonen i Zimbabwe på www.misjonsselskap.noFortsatt uro ved Mutambara

Umvumvumvu river. Det er i dette området det har vært veisperringer i det siste. Her blir folk truet for penger, banket opp og i verste fall bortført.

NYESTE ARTIKLER
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Her er programmet. Les mer
Sommerens høydepunkt venter på deg Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone