En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Sol, sommer og fest!

Sol, sommer og fest!

25.07.2008
Med godt over 350 deltakere på plass har Sommerfesten fått en glimrende start. Åpningskvelden ble kronet med en konsert med Hans Inge Fagervik.

Sol, sommer og fest!God stemning etter kveldsmøtet. Det er på tide å treffe gamle og nye venner.Alt ligger til rette for en virkelig Sommerfest på Drottningborg utenfor Grimstad. Været er strålende, talerne er inspirerte, band og forsangere i takt og deltakerne virker ivrige på å komme igang.

God påmelding
Til Brobyggeren sier arrangementskomiteens Arve Misund at det er godt å være i gang. Han synes det er spennende å være her på den femtende Sommerfesten på Drottningborg.
- Det tyder jo på at vi har en levekraftig Sommerfest, sier Arve. Han gleder seg også over at det er en økning siden i fjor og dermed noen flere deltakere på årets Sommerfest.
- Det er særlig god deltakelse på leirene våre i år, kan Arve fortelle.

ForandringSol, sommer og fest!
Årets hovedtaler er Kai A. Johansen. Kai er pastor i Sørlandskirken i Arendal, og tegner seg etter første møte til å bli en utfordrende og inspirerende taler.

Johansen åpnet likegodt med å si at det ikke er mange som har hørt om Metodistkirken utenfor de kristne miljøene. Situasjonen er heller ikke noe særlig bedre for de andre frikirkemenighetene. Metodistkirken, slik som så mange andre frikirkesamfunn, er i behov av forandring.

Treet og frukten
Vi kristne skal kjennes på den frukten vårt tre gir. Hva slags tre er vi? Er vi juletrær, eller epletrær? Juletrærne blir tatt inn i huset og pyntet opp. Det ser flott ut, men er dødt og etter kort tid kastes det ut. Epletreet er kanskje ikke det største, men levende og med potensiale.

Det værste vi kan gjøre er å late som om alt er bra, for da blokkerer vi muligheten for forandring. Det er forandringen som gir oss mulighet for ny vekst. John Wesley var bra for sin tid, men han lever ikke nå. Det er det vi som gjør. Vi må lære av fortiden, men se fremover og tro at Gud kan gjøre noe i dag, sa Johansen.

Vilje til forandring
Det er mye vilje til å forandring i Det nye testamentet. Paulus viser en enorm vilje til forandring. Han viser en fasthet i det mest sentrale, men er svært fleksibel i alt annet for å danne broer til nye mennesker.

De fleste kristne er villige til å forandre ting for å nå sine egne barn og barnebarn. Ved å bygge på kjærligheten mer enn noe annet, tror Johansen det er mulig å skape endringer uten for store konflikter. Forandring vil alltid føre til motstand ifølge Johansen, men det er mulig å redusere dem kraftig ved å ha et fellesskap som bygger på varme relasjoner.

Med fortiden som inspirasjon, og ikke som begrensning, kan vi komme i en livsviktig prosess av stadig forandring. Slik kan vi komme i kontakt med mennesker utenfor vår faste nedslagsfelt. Da blir vi levende fellesskap og ikke museum over fortidens glansdager.

Konsertkveld
Kvelden ble avsluttet med Hans Inge Fagervik i teltet. Han holdt en flott konsert, der han fikk støtte av sin kone Merete. Det var en god Fagervik som fikk oss til å synge med, trampe takten, gapskratte og han ga oss mye å tenke over.

Misjonsmarked
Fredag er dagen for det store misjonsmarkedet. Alle er spent på hva som de frivillige bidragsyterne har funnet på i år. Fjorårets marked ga en solid rekord på 60.000 kroner til misjonen. Alle er spent på hvor langt vi kommer i år.


Se flere bilder fra Sommerfesten:


Sol, sommer og fest!Det er et godt tilbud for de yngste også. Her er det Minior-lederne som er godt i gang.Sol, sommer og fest!Nesten fullt i teltet av vaffelspisende og kaffedrikkende deltakere da Hans Inge Fagervik sang.

Hans Inge Fagervik og hans kone Merete sang for oss på torsdag kveld.NYESTE ARTIKLER
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Her er programmet. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone