En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Rolig på Mutambara

Rolig på Mutambara

11.08.2008
Det er gode nyheter fra Mutambara i Zimbabwe. Det er rolig i distriktet, lærerne har fått sine anklager om valgjuks henlagt og Outreach er igang igjen.

Rolig på MutambaraSkiltet ved hovedinnkjøringen til Mutambara i Zimbabwe. Livet er sakte på vei tilbake til det normale igjen etter all uroen rundt valget.
Ragnhild Sand
er stadig i telefonkontakt med våre venner på Mutambara. I forrige uke kom det flere gode nyheter.

Lærerne puster ut
- Jeg våknet av telefonen en natt, det var en av lærerne som var fengset etter valget i mars. Han ringte for å fortelle at siste runde i rettssaken mot dem nå var over, og at ingen av dem ble funnet skyldig. Han var veldig glad, og takket for all forbønn. Han hadde også fortalt de andre tiltalte lærerne at det var mange som ba for dem, og ser på det som bønnesvar at de nå er ferdige med saken. Tusen takk til alle som har husket disse lærerne i bønn, sier Ragnhild Sand.

Rolig i distriktet
Ragnhild Sand har jevnlig kontakt med flere fra Mutambara. Forrige torsdag var siste gangen og da ble det ikke rapportert om mer vold og uro. For det meste er livet tilbake i sin vante gang i distriktet.

Forsiktige
Men de er nødt til å være forsiktige med hva de sier om regimet fortsatt. Ungdommene og de andre støttespillerne til regjeringspartiet holder fortsatt til i landsbyene. Det er derfor heller ikke helt trygt å vende tilbake for de som har flyktet.

Outreach i gang
Forrige uke var teamet vårt veldig travelt opptatt med nasjonale vaksinasjonsdager.  Da besøkte de mange landsbyer og vaksinerte over tusen barn under fem år. I tillegg får barna injeksjoner med vitamin A for å styrke imunforsvaret deres. Opprinnelig var denne vaksinasjonskampanjen satt opp uken før omvalget, men måtte utsettes siden det var så mye uro og vold.

Matvansker
Det er fortsatt vanskelig å få kjøpt nok matvarer og andre nødvendige varer. Inflasjonen herjer med vanlige folks lønninger. Ragnhild Sand kan fortelle at hennes gartner og hushjelp nå får flere billioner zim-dollar i månedslønn. Det kan høres mye ut, men er lite verd etter kort tid.

Det er fortsatt mangel på strøm og på Mutambara får de kun noen timer med strøm hver natt.

Forbønn
I sin blogg på Misjonsselskapets nettside, avslutter Raghild Sand med å si:
- La oss be om at Gud beskytter våre medarbeidere når de nå skal ut på de humpete veiene, og at de har nok krefter og overskudd til å møte alle barn og voksne med et smil :-)NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone