En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Festdag og kirkeinnvielse i Bodø

Festdag og kirkeinnvielse i Bodø

28.08.2008
Sist søndag var det en festdag i Bodø. Da ble vårt nyeste kirkebygg innviet med gjester fra nært og fjernt.

Festdag og kirkeinnvielse i BodøDen nye Metodistkirken i Bodø ligger i første etasje i en ny boligblokk midt i byen. Skiltet og de fire høye vinduene i gateplanet viser tydelig vei til kirken.
 

Stort oppmøte

Bodø viste seg fra sin aller beste side da menigheten i Bodø inviterte til innvielse av det nye kirkebygget søndag 24. august. Venner og inviterte fra nær og fjern kom for å dele dagen med menigheten. Det var satt inn godt med ekstra stoler og med omtrent 90 innenfor dørene ble det god bruk for dem.

Det var tilsynsmann Øyvind Helliesen som stod for selve innvielsen. Pastor Hilde Marie Øgreid som hadde sin første utnevnelse i Bodø, holdt hovedtalen. Metodistkirkens Hovedstyre hadde lagt sitt styremøte til Bodø denne helgen for å delta på innvielsen.
 

Mot til å endre

Festdag og kirkeinnvielse i Bodø Hovedstyrets leder Jan-Erik Hansen hilste menigheten og overrakte en nattverdskalk som gave fra Metodistkirken.Hovedstyrets leder Jan-Erik Hansen hilste til menigheten på vegne av Metodistkirkens ledelse. Han trakk frem menighetens mot og vilje til å tenke nytt. Ved å våge å gi slipp på det gamle kirkebygget, kunne menigheten legge fra seg de tyngende vedlikeholdsoppgavene og rette sin tid til å tjene Gud og menneskene i Bodø. Hansen mener menigheten i Bodø er et eksempel som vi som kirke kan lære mye av.
 

En takkens dag

Menighetsrådsleder Nina Berg kalte dagen en takkens dag. Endelig er kirken ferdig og klar til å tas i bruk. Hun trakk spesielt frem Johannes Neef og takket han på vegne av menigheten for hans mange roller som initiativtaker, idemaker, overtaler, byggeleder og inspirator. Uten hans iver hadde de ikke vært der de er i dag, var noe av det Nina Berg sa i sin varme takk til Neef.Imponerende kirke

Det har blitt et svært funksjonelt og pent kirkebygg. Alle lokalene ligger i gateplan og er fullt tilrettelagt for rullestolbrukere. Kirkesalen kan deles i to med en foldedør. Den ene delen vil til vanlig benyttes til foreninger og ulike samlinger. Den delen med kirkesalen vil være godt tilpasset menighetens størrelse. Det er en egen kjøkkenavdeling i tilknytning til kirkesalen, adskilt med en foldedør.
Siden Bodø baserer seg på tilreisende predikanter og pastor Hugo Skar i Tromsø, er det mulig å overnatte i prestens kontor. Det er også eget bad med dusj i tilknytning til prestekontoret.
 

Gammelt i nytt

Det er inkludert en rekke elementer fra den gamle kirken i den nye. I inngangspartiet står en glassmonter med grunnsteinene fra de to foregående kirkebyggene utstilt. De gamle vinduene med farget glass er inkludert i den nye kirken. Korset, døpefonten og talestolen er fra den gamle kirken. Alterbordet er bygget av veggpanelet i alterpartiet i den gamle kirken. Slik bærer det nye kirkebygget med seg en kontinuitet som gir gjenkjennelse for menigheten.
 

Nye veier

I sin tale sa Hilde Marie Øgreid at selv om menigheten i Bodø er liten, så klorer den seg fast og planlegger for fremtiden. Hun berømmet dem for å våge å gå nye veier, samtidig som kirken er bygget på den samme grunnsteinen. De ytre omstendighetene kan forandre seg, men Jesus, nåden og menigheten står fast.
Samfunnets behov og virksomhetens form er i stadig endring. I det nye bygget er det nye og det gamle forent. Fundamentet er det samme, selv om veggene er nye.
Øgreid sa at gode ting fødes i smerte. Det har vært en smertelig prosess, men den kan gi menigheten et nytt liv. Hun avsluttet med å erklære at menigheten nå går en ny tid i møte!
 

Sterke følelser

Det var flere som trakk frem at det hadde vært tunge stunder underveis. Det var flere i menigheten som lot tårene renne da de mintes synet av den gamle kirken da den ble revet. Det var et tungt øyeblikk. Men tårene denne søndagen kom med gleden av å ta den nye kirken i bruk. En kirkeinnvielse er en mektig opplevelse for alle som er involvert. For et lite kirkesamfunn som vårt er hver innvielse en milestein og grunn til jubel og ettertanke.


 

Her er noen bilder fra innvielsen:

Festdag og kirkeinnvielse i BodøDet var en nesten fullsatt kirkesal på innvielsesdagen. Foldeveggen bakerst var åpnet og alle stolene satt ut. Legg merke til vinduene fra den gamle kirken.
 

Festdag og kirkeinnvielse i BodøGlade deltakere etter innvielsen samlet ved alterbordet. Fra venstre ser vi menighetsrådsleder Nina Berg, legdelegat og byggeleder Johannes Neef, pastor Hilde Marie Øgreid, tilsynsmann Øyvind Helliesen, menighetens pastor Hugo Skar, misjonsansvarlig Irma D. Neef og legleder Inger-Johanne Melchiorsen.
 

Festdag og kirkeinnvielse i BodøJohannes Neef forteller Hovedstyret om løsningene inne i kirkesalen.
 

Festdag og kirkeinnvielse i BodøInger-Johanne Melchiorsen viser frem kjøkkenet som er skilt fra kirkesalen med en skyvedør.
 

Festdag og kirkeinnvielse i BodøDet var flere utflyttede bodøværinger som kom for å glede seg sammen med menigheten. Bjørn Neef deltok med sang, med god hjelp fra sin datter Julie.
 

Festdag og kirkeinnvielse i Bodø Metodistkirkens Hovedstyre la sitt augustmøte til Bodø for å være med på innvielsen. De fikk en omvisning og ble informert om byggeprosessen.

NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone