En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Tilbake i Zimbabwe

Tilbake i Zimbabwe

09.09.2008
Misjonær Ragnhild Sand er tilbake i Zimbabwe og kan hilse fra sine venner og medarbeidere til alle misjonsvennene her hjemme i Norge.
Tilbake i ZimbabweMisjonær Ragnhild Sand med sine to gode medarbeidere Tsitsi og Tapuva på vei til arbeidet ute på landsbygda ved Mutambara.Det er snart gått et halvt år siden misjonsselskapet avgjorde at Ragnhild Sand skulle trekkes ut av Zimbabwe før valget. Nå er hun endelig tilbake, selv om det denne gangen er for en kortere periode.

Spennende
Til misjonenes hjemmeside sa hun før hun reiste at det kjentes veldig godt å skulle reise tilbake - men samtidig litt spennende, siden det fortsatt er litt uvisst hva som kan skje dersom samtalene mellom regjeringen og opposisjonen bryter sammen. Men hun gledet seg veldig til å treffe igjen venner og medarbeidere på Mutambara.

Varmt gjensyn
Vel fremme på Mutambara sa hun til Brobyggeren at hun hadde hatt en helt fin reise og mottakelse i landet.
- Vi spurte henne hvordan det var å være tilbake på Mutambara igjen.
- Det er godt og litt rart, men mest godt egentlig. Jeg har møtt mange av medarbeiderne og vennene mine her, og det har varmet å møte dem. På gudstjenesten ble jeg hilst velkommen tilbake og alle virket glade for å se meg igjen.
Jeg opplevde det samme på Outreach. Jeg hadde glemt hvor humpete veiene er her, men det var tydelig at jeg har vært savnet.
Det er en stund siden jeg var i Afrika og jeg merker at det er 33,7° her. Det er meget godt og varmt.

Vanskelig, men bedre
Hvordan ser det ut til at folk har det nå, spør vi Ragnhild.
- Det ser ut som det er bra nå, men det har vært veldig ille. Det er fortsatt usikkerhet og frykt som sitter igjen. Jeg har fått råd om å ikke gå alene utendørs. Det har jeg ikke tenkt til å gjøre, sier Ragnhild med fast stemme.
- Vannet er ofte borte og strøm er strengt rasjonert. Det har ikke vært vann i springen her siden jeg kom tilbake og strømmen skrus bare på om natten til ulike tider. Det gjør det jo vanskelig for folk. Jeg har heldigvis et gasskjøleskap, men jeg vet ikke om vi vil klare å få tak i mer gass når den går tom.
Inflasjonen skaper store problemer. Nå holder ikke lønnen til en bussbilett engang. Derfor er det svært mange som ikke kommer seg til byen for å ta ut penger fra banken, eller har råd til å reise til jobben. Skolene og sykehuset her mangler flere ansatte på grunn av dette. Men nå er folk vant til situasjonen og har lært seg å overleve fra dag til dag.
Skolene har nettopp begynt og vi skal gå i gang med å få en oversikt over situasjonen til fadderbarna, forteller Ragnhild.

Kort opphold
Ragnhild Sand skal være i Zimbabwe frem til 31. oktober. Da reiser hun til Norge, før hun reiser til Liberia for en helsekonferanse i regi av Bistandsnemnda Hun vil reise tilbake til Zimbabwe igjen på nyåret for en kortere tid, før kontrakten hennes i Zimbabwe går ut.


Tilbake i Zimbabwe


Veiene brukes av mange, og er ofte i langt dårligere forfatning enn denne veien.

NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone