En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>De kom som de var

De kom som de var

30.10.2008
Kom som den du er, var tittelen på talen Tove Synnøve Tveit holdt på lokalpredikantsamlingen i Hønefoss sist helg. Diakoni- og EvangeliseringsRådet, DER, regner med at samlingen var den første i rekken av faste samlinger en gang i året. Les Vigdis-Merete Rønning sin omtale av helgen her.


- Ett av de bedre seminarene jeg har vært på, og jeg har vært på mange,
sa en av deltagerne under evalueringen av samlingen til DER sin hjemmeside.

Intens helg
Rett nok var forsamlingen litt slitne og trøtte på lørdagskvelden og følte nok at ikke alt var på plass i forhold til søndagens gudstjeneste, men så viste det seg altså at det var det likevel.

Gudstjenesten
Gudstjenesten, var temaet for samlingen som man håper blir den første i en fast tradisjon. DER og studiesenterets ønske er å samle alle lokalpredikanter en gang i året, for å få påfyll av kunnskap, bli kjent med hverandre og styrke og oppmuntre hverandre. Det er også viktig at menigheter som kanskje ikke er så flinke til å bruke sine lokalpredikanter blir mer oppmerksom på dem, slik at de kan få være den ressurs de er.

Idar Halvorsen og Stig Johnny Jørstad hadde hånd om all undervisningen, og de hadde mye positivt å dele med gruppa. Det hele var en blanding av undervisning og gruppearbeide og endte opp i et gudstjenesteverksted med tanke på søndagens gudstjeneste.

Godt oppmøte
Totalt var 14 lokalpredikanter fra Skånland menighet i nord, Arendal i sør og Stavanger og Haugesund i vest samlet i Hønefoss denne helgen.

Gudstjenesten søndag var helt overlatt seminardeltagerne. Reidar Jahn Halvorsen fra Arendal trakterte pianoet, og flere av deltagerne deltok med bønn og skriftlesning. Andre hadde pyntet vakkert. Reidar Jahn var for øvrig ikke ukjent for hønefossfolket, da han tidligere har bodd i byen.

Nye muligheter
Det vil bli invitert til et nytt lokalpredikantkurs neste år. Foruten de som deltok denne gangen, håper man på at enda flere av våre lokalpredikanter finner veien til samlingen. Hvor, er ikke bestemt ennå, men det vil mest sannsynlig bli en gang i oktober også neste år.
NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone