En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Tente lys for sin sønn

Tente lys for sin sønn

04.11.2008
Det er 10 år siden Knut og Åshild Refsdal mistet sin ett år gamle sønn Fredrik. Lørdag var de samlet med andre foreldre som også har opplevd det verste som kan skje til en minnestund i Gamle Glemmen kirke.
Tente lys for sin sønn

Biskopsassistent Knut Refsdal og sangerinnen Åshild Refsdal er godt kjente metodister. De fikk livet snudd opp ned da sønnen døde i krybbedød for ti år siden. Faksimile fra Fredrikstad blad.


Minnestund
Fredrikstad blad skriver i mandagens utgave at i forbindelse med Allehelgensaften på lørdag inviterte Landsforeningen for uventet barnedød i Østfold til minnestund i Gamle Glemmen kirke, for familier som har mistet sine små barn.

Uten forvarsel
Helt uten forvarsel, fant Åshild og Knut Refsdal fra Moss sin ett år gamle, lille sønn Fredrik livløs i sengen en lørdag morgen.
– Han var en frisk og rask gutt, ingenting tydet på at det var noe galt, forklarer Knut. I to måneder måtte foreldrene leve i uvisshet om hva som hadde forårsaket Fredriks plutselige død.
– Det viste seg at han hadde virusinfeksjon i hjernen, forteller Knut.

Sorgstøtte
– Det er det verste som kan skje en. Det snur opp ned på det meste. Det er en altoppslukende opplevelse som rammer alt og alle rundt deg. Alt blir annerledes, sier Åshild. I tiden etter Fredriks død var det om å gjøre å prøve å overleve.
– Alt er kaos. En lurer på hvordan en skal klare å leve videre. Men vi hadde et barn til. Det fikk oss til ha viljen til å fortsette, sier ekteparet. I dag har Åshild og Knut Refsdal to barn. En gutt på 17 år og ei jente på sju. Hadde Fredrik levd i dag, ville han fylt 11 år i desember.

Landsforeningen
Etter Fredriks død meldte familien seg inn i Landsforeningen til støtte for krybbedød, som senere har byttet navn til Landsforeningen for uventet barnedød. En betydelig redusert forekomst av krybbedød bidro til at Landsforeningen fattet vedtak i 2005 om utvidelse av formål, slik at uventet død både i svangerskapet, i sped- og småbarnsalder nå utgjør foreningens virksomhetsområde.Les hele artikkelen i Fredrikstad blad her.

NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone