En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Biskop John Innis fra Liberia på besøk i Norge

Biskop John Innis fra Liberia på besøk i Norge

06.11.2008
Biskop John G. Innis fra Metodistkirken i Liberia har vært på et kort og intenst besøk i Norge. Han hadde en stopp på veien fra Liberia til møte i Biskopsrådet i USA!
Biskop John Innis fra Liberia på besøk i 
NorgeMisjonssekretær Tove Odland har skrevet en artikkel til misjonens nettside om besøket til biskop Innis i Norge. Vi bringer et utdrag her. Gå til misjonens egen nettside for hele artikkelen og flere bilder.
 

På bildet til venstre kan du se biskop Innis (til høyre) sammen med pastor Westad i Centralkirken i Oslo. De står i Liberia-hjørnet i vestibylen til Centralkirken. Her er det samlet informasjon og hilsner fra vennskapsmenigheten i Liberia.

Misjonsalliansen
Den viktigste grunnen til at biskopen kom til Norge denne gangen, var for å møte styret i Misjonsalliansen.
Metodistkirkens Misjonsselskap har inngått en intensjonsavtale med Misjonsalliansen om samarbeide i Afrika, og vi begynner i Liberia! Derfor så viktig at styret i Misjonsalliansen ble litt kjent med vår kirkeleder i Liberia! Og fikk informasjon fra direkte fra ham.

Møte med styret for Misjonsalliansen
Da vi møtte styret, ga biskopen en kort innføring i Liberias historie og om Metodistkirken i Liberia. Han ga sterkt uttrykk for hvor viktig kirken er i denne tiden når landet skal gjenoppbygges etter krigen og hvor betydningsfullt det er at vi er flere som samarbeider i slike utfordrende tider. Han fortalte om at Metodistkirken er aktiv og driver omfattende arbeid; helse, utdanning, kirkebygging, menighetsutvikling, utviklingsarbeid, forsoningsarbeid, sosialt arbeid etc. etc. Styret stilte mange og viktige spørsmål – og gledet seg over samarbeidet som nå begynner!

Norsk Misjons Bistandsnemnd – BN
Biskopen møtte BN både for å snakke om prosjektet som er støttet via BN – CODEVPRO – og for å forberede et omfattende seminar som skal holdes i Liberia i midten av november og der Metodistkirken med leder for CODEVPRO, Jonathan Kaipay, er vertskap og har ansvar for det praktiske og store deler av programmet!

Det er BN som arrangerer seminaret som er åpent for alle misjonsorganisasjoner som får støtte fra BN. Nils Atle Krokeide er med i lederteamet for seminaret – sammen med staben i BN.
En gruppe fra Misjonsalliansen blir med, og også flere fra vårt Misjonsråd; Øyvind Helliesen, Torill Langbråthen, Linn Markussen og misjonssekretæren. Ja, og ikke minst Reidun Refsdal og Ragnhild Sand blir med!!

Centralkirken i Oslo
Biskopen fikk mulighet til å oppleve Misjonsmessa i Centralkirken – noe som var en spesiell opplevelse. At inntektene fra Misjonsmessa går til POSOCA i Angola, se, det var bare flott. Vi er èn kirke og behovene mange.

Liberia-hjørnet i vestibylen i Centralkirken
Han var imponert over Liberia-hjørnet i vestibylen i Centralkirken – der er det oppdatering og informasjon om vennskapsmenigheten Garjay Memorial United Methodist Church.
Vi var også glade for at han kunne møte noen av lederne i Centralkirken – viktig å snakke sammen om små og store ting – gleder og utfordringer.
Det var spesielt en glede for ham å møte ungdommer som skal til Liberia i februar – en gruppe ungdommer fra Centralkirken besøker vennskapsmenigheten Garjay i vinterferien!

Til Liberia for et halvt år
Pastor Øyvind Aske i Tistedal skal til Liberia og være der 6 måneder. Han skal studere og være med i kirkens evangeliserende arbeid.
Han var i Liberia i 3 år tidlig på 80-tallet, så det blir spennende for ham å komme tilbake dit.

Biskopen har reist til Biskopsrådet
Biskop Innis er nå på plass i Biskopsrådet – litt senere enn de andre fordi han prioriterte et besøk i Norge.
Vi har fått e-mail fra ham hvor han takker for gode dager her i Norge og hvor han ikke minst takker for hva Metodistkirken i Norge gjør for Liberia.

Og i midten av måneden møter vi ham igjen – i Liberia.
NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone