En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Flom av hjelp til Mutambara

Flom av hjelp til Mutambara

19.11.2008
En fantastisk giverglede har gitt en flom av gaver til hasteaksjonen Container til Mutambara i Zimbabwe. Så stor har givergleden vært at misjonsselskapet nå har bestemt seg for å sende TO containere til Mutambara.
Flom av hjelp til Mutambara


Full innsats på Bjølsen. Her har det vært en spontan mottakssentral for hjelp fra menigheter på Østlandet. Onsdag 18. ble en hel lastebil fylt og sendt til Stavanger. Fra venstre: Wenche Svoor, Målfrid og Frode Brakvatne, Anne Lyngstad og pastor Hilde Marie Øgreid.


Inspirerende
Til misjonsselskapets hjemmeside sier misjonssekretær Tove Odland på telefon fra Liberia at det er bare så inspirerende og kjekt å få meldinger om engasjement for containeren til Mutambara! Det er menigheter som jobber sammen, det er grupper og barnehager og enkeltmenigheter som virkelig er oppfinnsomme og som vil det som er godt for barn og voksne på Mutambara.

Flere har tatt kontakt med oss og sier de gir penger - og disse pengene går til innkjøp som blir gjort av VIVAT.
Flom av hjelp til Mutambara
Mange behov
Alt mulig trengs, det forstår dere jo - så derfor kan dere bruke kreativitet i lange baner.

Vær med på å gi mange håp og oppmuntring ved at vi sender denne containeren. Vi kan vise at vi bryr oss, avslutter Tove Odland.

Ny container
Her hjemme har misjonskontoret i dag onsdag 19. november fått beskjed av Vivat om at containeren i Stavanger er full! Solfrid Johansen kan fortelle at flere menigheter fortsatt arbeider med innsamling, pakking og sending av gaver. Det ble derfor etter en rask rådslagning i dag bestilt nok en container til Mutambara. Dermed skal det bli plass til alle gavene.

Kapasitet og behov
Misjonær Ragnhild Sand har bekreftet at Mutambara har kapasitet til å ta imot og fordele gavene. Behovet i området er enormt og hjelpen vil redde liv. Solfrid Johansen sier misjonsselskapet håper den økte kapasiteten vil inspirere til ytterligere innsats slik at begge blir fylt før avreisen.

Oppfinnsomhet og innsats
På Bjølsen i Oslo har det vært full innsats for å hjelpe Mutambara. Frode Brakvatne kan fortelle om stor respons og at mange har stilt opp med gaver og praktisk hjelp. I utgangspunktet skal alle sende hver sine esker til Vivat i Stavanger, men det ble fort klart at en slik transport ville bli svært kostbart. På Bjølsen fikk de derfor en ide om å leie en lastebil og kjøre den selv til Stavanger. Bent Kopperud stilte frivillig opp som sjåfør. Dermed ble utgiftene redusert til omtrent 12.000 kroner.

Stort lass med gaver
Med en lastebil med plass til 35 m3 var det tidlig klart at det ville bli plass til gaver fra flere menigheter. De gikk derfor ut med en åpen invitasjon til andre menigheter. Mot en liten andel av transportutgiftene kunne de sende med gavene på lasset. På veien vil lastebilen gjøre en stopp i Larvik for å ta med gaver. Før avreisen onsdag så det ut til at hver eneste kubikkmeter ville bli brukt før lastebilen reiste fra Larvik.

Pakketilbud
Frode Brakvatne kan fortelle at kravet om innpakning av gaver før levering har gjort at noen ikke har kunnet være med å gi. Derfor har menigheten på Bjølsen satt opp sin egen pakkesentral i gamle Cafè B. Hit har det kommet sekk etter sekk med klær og gaver. Frivillige har sortert gavene og pakket dem i esker. Det har hatt stor betydning for det flotte resultatet.

Flotte gaver
Frode er svært fornøyd med at så mange har respondert på hasteaksjonen. Han er også imponert over kvaliteten på gavene. Det er lite brukte og slitte gaver denne gangen. Istedenfor gamle truser er det nye klær, nye skolesaker, nye hygieneartikler som dominerer. Frode minner oss om at dette vil være noe av den aller første hjelpen som kommer inn etter at restriksjonene som ble lagt på de frivillige organisasjonene ble opphevet.

Fortsatt kontakt
Frode har vært misjonær på Mutambara og holder fortsatt kontakten med vennene sine der. Men det blir vanskelig når frimerker til et brev koster en månedslønn i Zimbabwe, sukker Frode. Han er imponert over hva de får til, selv om alt er så vanskelig. Med stor innsats har de klart å beholde verkstedet og utvidet det. Men det er ingen tvil om at det er krise nå. Hver eneste gave vil hjelpe. Det at gavene går i forseglede containere til sykehuset på Mutambara gjør også tryggheten for at alt når frem stor, forteller Frode.

Frivillige
En av de mange frivillige er Anne Lyngstad. Da Brobyggeren er innom Bjølsen er hun i full gang med å sortere gaver og pakke dem i esker. På spørsmål om hvorfor hun er med, sier hun at en må støtte opp på det en kan. Anne forteller at en konkret utfordring som denne gjør det enklere å si ja og stille opp. Med konkrete lister over hva som trengs blir det en mer håndfast oppgave.
Anne forteller at det at Frode har vært på Mutambara og fortalt mye fra tiden der, gjør at Mutambara oppleves veldig nært for menigheten. De har også hatt aksjoner for India før. Det at så mange stiller opp og er med og gir, tar Anne som et tegn på at vi har en overflod å gi av. Det eneste som har vært vanskelig er skoleuniformene. De fargene som de trengter har ikke vært motefarger i Norge på en god stund, sier hun med et smil.


Flom av hjelp til Mutambara


Pakkesentral i gamle Cafè B på Bjølsen. Her er det Målfrid Brakvatne og Wenche Svoor som pakker klær i esker. Det ble mange slike esker!


Flom av hjelp til Mutambara
De tapre pakkerne: Fra venstre: Wenche Svoor, Målfrid og Frode Brakvatne, Anne Lyngstad og pastor Hilde Marie Øgreid.Følg med misjonsarbeidet på www.misjonsselskap.no
NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone