En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Spennende konserter i Trondheim

Spennende konserter i Trondheim

26.11.2008
Åtte konserter har de siste par ukene til sammen samlet over 700 mennesker i Trondheim Metodistkirke. Konsertene har spent fra afrojazzrock via klassisk musikk til gammeldans. Sist søndag spilte gammeldansbandet Jan Borseths sin første kirkekonsert noensinne – og det skjedde i Metodistkirken.
Spennende konserter i Trondheim
Elevene ved Trondheim kommunale Musikk- og Kulturskole ved en av de seks elevkonsertene som de har holdt i Metodistkirken i Trondheim. Alle foto: Ole-Einar Andersen.


Elevkonserter
Seks konserter med elever fra Trondheim kommunale Musikk- og Kulturskole (tirsdag, onsdag og torsdag i to uker ) er supplert med to «kirkebakke-konserteг»  umiddelbart etter gudstjenesten to søndager på rad. Elevkonsertene er en gammel tradisjon som både musikkskolen og menigheten setter stor pris på. Den best besøkte konserten i år samlet omkring 140 mennesker – musikere og «fanklubb» med foreldre, søsken etc inkludert. Prestasjonene svinger naturlig nok med utøvernes alder og ferdighetsnivå; fra det lett falske til det vakre – men alt framført med stor spille- og formidlingsglede. Etter konsertene har menigheten solgt nystekte vafler til musikere og publikum for til sammen drøyt 6000 kroner.

Afrojazzrock
Afrojazzrockbandet Afrocadfabra spilte en forrykende «kirkebakke-konsert» etter gudstjenesten 16. november! De fleste som var på gudstjenesyten «satt over». I tillegg kom mange til konsertstart. Afrocadabra mønstret seks musikere til konserten; de tre proffene Chilton James (vokal og bass) fra Liberia, Julius Charo Shtutu (trommer) fra Kenya og Ernst Wiggo Sandbakk (slagverk). Dessuten tre studenter fra jazzlinja ved Institutt for Musikk/NTNU; Hanna Paulsberg (saksofon), Odd Steinar Albrigtsen (gitar) og Thomas Torstrup (keyboard). Strålende innsats av alle, men du verden for en bassist Chilton James var! Låtene de spilte var: Navnet Jesus, Lord I Lift Your name Up High, Thank You Lord, Ikanowa og Karibo. Og ikke overraskende var jubelen så stor at vi fikk tittellåta Afrocadabra som ekstranummer. At Afrocadabra er hjertelig velkommen tilbake til senere konsert(er) i kirka er det ingen tvil om!

DansebandSpennende konserter i Trondheim
Enda flere kom til kirkebakkekonserten søndag 23. November søndag for å høre dansebandet Jan Borseths spiller sin første kirkekonsert noensinne. Såvel faste kirkegjengere som konsertgjengere satte stor pris på en flott dose gladmusikk - med ettertanke! Stemningen var stor også på denne konserten.  
Bandets grunnlegger og leder , den trekkspillende selbyggen Jan Borseth, har vært i sving som musiker siden 1962. Han har spilt på over 4000 dansefester, men har også spredt lys og glede gjennom tallrike besøk på sykehus og helseinstitusjoner. Han har mottatt Adresseavisens Hedersrose for sitt glødende engasjement for psykisk utviklingshemmede i jobbsammenheng og på fritiden.

Til kirkebakke-konserten i Metodistkirken hadde Borseth med seg sine to faste bandpartnere; Vebjørn Moen (vokal) og svenske Stephen Carlsen (gitar). På konserten rett etter gudstjenesten, framførte de syv-åtte låter; blant annet Vær glad i denne dagen, Lev i dag og gospellåten Will the circle be unbroken. Dessuten tok Jan Borseth stortrekkspillet og framførte Blott en dag som solonummer.

Jan Borseths har vært i den norske dansebandfinalen tre ganger. De har utgitt 23 plater og har vært nominert til Spelemannpris for tre av dem. Jan Borseths startet med å spille gammeldans, men har etter hvert utvidet repertoaret. Nå spiller de «alt» av såkalt dansbar musikk, enten det er gammaldans, danseband/svensktoppmusikk, rock/pop - gjerne ispedd noen smektende ballader. Bandet har hatt mange spillejobber på cruiceskip i Karibien, men foretrekker først og fremst å opptre på landsbygda i det tradisjonelle norske festmiljøet. Og nå altså i Metodistkirken!


Takk til Ole-Einar Andersen for tekst og bilder fra Trondheim.

Les mer fra Tondheim ved å klikke her.


Spennende konserter i Trondheim
Elevene ved Trondheim kommunale Musikk- og Kulturskole viste stor spille- og formidlingsglede.


Spennende konserter i Trondheim

Svært mange kom til kirkebakkekonserten søndag 23. November søndag for å høre dansebandet Jan Borseths spiller sin første kirkekonsert noensinne.


Spennende konserter i Trondheim

Afrojazzrockbandet Afrocadfabra spilte en forrykende «kirkebakke-konsert» etter gudstjenesten 16. november!


Jubelen stor da Afrocadabra spilte sin afrojazzrock. At Afrocadabra er hjertelig velkommen tilbake til senere konsert(er) i kirka er det ingen tvil om!NYESTE ARTIKLER
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Her er programmet. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone