En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Full kirke med internasjonale studenter

Full kirke med internasjonale studenter

09.02.2009
Torsdag ble Metodistkirken på Grünerløkka fylt med internasjonale studenter. De kom for å spise mat fra Tanzania og for å høre "nudelkongen" Mr. Lee snakke om sin oppvekst.
Full kirke med internasjonale studenterFellesskapet rundt matbordet er viktig for studentene som kommer sammen annenhver torsdag i Metodistkirken på Grünerløkka. Sist torsdag kom det fem ganger så mange studenter som vanlig.


Mr. Lee trakk studentene
Med "nudelkongen" Mr. Lee på talerlisten kom det nesten 100 studenter fra mer enn 35 land til fellesskapet i Metodistkirken på Grünerløkka. Pastor Ki Sung Kim hadde forventet et godt oppmøte på 60 studenter og hentet inn profesjonell kokkehjelp fra Tanzania i Iddy Athumani. Hans hjelp kom godt med for Florenzi fra Tanzania som hadde tilbudt seg å lage mat fra sitt hjemland.

Mer mat
For å ta godt i ble det handlet inn mat til 70 mennesker, men selv det ble alt for lite da nærmere 100 studenter strømmet inn i kirken. Ki Sung Kim måtte løpe ut og handle mer mat, mens matkøen strakk seg gjennom lillesalen og godt inn i selve kirkesalen.

Med intens innsats fra de ansvarlige ble det nok mat til alle. Større utfordring ble det å skulle finne plass til alle for å sitte og spise. Det ble noen som måtte stå og spise, selv om både lillesal og kirkesalen ble tatt i bruk. Det var et yrende liv som gledet arrangørene.

Full kirke
Etter maten var det nesten ikke et ledig sete i kirkesalen da Mr. Lee fortalte historien om sin oppvekst i Korea og i Norge, og hvordan han via en rekke jobber ble den norske "nudelkongen". Det er en fascinerende og lang historie om en fattig gutt fra en enkel bakgrunn som ble velstående og vel ansett i både sitt gamle og sitt nye hjemland.

Biskop Øystein Olsen var også tilstede og holdt en hilsen til studentene og Mr. Lee. Han ledet også forsamlingen i allsang. Ki Sung Kim avsluttet kvelden.

Internasjonal menighet
Den åpne torsdagskvelden er en del av den internasjonale menigheten som Ki Sung Kim har blitt utnevnt til å danne med utgangspunkt i Metodistkirken på Grünerløkka og Oslos mange utenlandske studenter. De har gudstjeneste som er åpen for alle hver søndag kl. 14.00 på engelsk.

Vårt Land
Vårt Land var også tilstede torsdag kveld. Du kan lese deres inntrykk fra kvelden her. Legg merke til at det er et bildegalleri der.


Full kirke med internasjonale studenter


God stemning rundt bordene. Her er det Karine fra Østerriket, Jozef fra Slovakia, Stefano fra Italia, Marie fra Frankrike og Ana Maria fra Colombia som har funnet tonen.


Full kirke med internasjonale studenter


Florenzi fra Tanzania hadde ikke sett for seg så mange studenter da hun sa ja til å lage mat fra sitt hjemland. Det var godt med hjelp fra kokken Iddy Athumani. Her er Florenzi ved grytene sammen med pastor Ki Sung Kim. I bakgrunnen pastor Terje Nilsen som aldri har sett så mange unge mennesker i kirken før denne kvelden. Det ble en travel og god kveld for alle innvolverte.Full kirke med internasjonale studenter


Det var stort oppmøte for å høre Mr. Lee i Metodistkirken på Grünerløkka.


Full kirke med internasjonale studenter


Mr. Lee har blitt en kjent og respektert person i både Sør-Korea og her i Norge. Hans livshistorie er fargerik og viser at det er mulig å lykkes i forretningslivet i Norge, selv om en har en annen kulturell bakgrunn.


Full kirke med internasjonale studenter


Det var lange køer da nesten 100 studenter skulle ha mat. Heldigvis tok alle det med godt humør. Kokken Iddy Athumanifra Tanzania deler ut maten.
NYESTE ARTIKLER
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Her er programmet. Les mer
Sommerens høydepunkt venter på deg Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone