En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Sentralkonferansen er i gang!

Sentralkonferansen er i gang!

19.02.2009
Onsdag kveld startet Sentralkonferansen i Strandby i Danmark med gudstjeneste. Tidligere samme dag reduserte eksekutivkomiteen den norske delegasjonen.

Barnekoret i Strandby Metodistkirke begeistret alle med sin minikonsert ved starten på åpningsgudstjenesten.Åpningsgudstjeneste

Sentralkonferansen kom godt igang med åpningsgudstjenesten onsdag kveld. En fullsatt Metodistkirke fikk høre både barnekoret og gospelkoret fra vertskapsmenigheten. Biskop Hans Växby holdt første del av biskopenes hyrdebrev til kirken. Hyrdebrevet vil bli omtalt i en egen artikkel. Kvelden ble avsluttet med nattverd og en Taize-samling.


Antall delegater

I eksekutivkomiteen tildligere på dagen ble det tatt en beslutning som fikk negative konsekvenser for den norske delegasjonen. Der ble en klage på antallet norske delegater avgjort. Det viser seg at den norske Årskonferansen har valgt en leg og en pastoral delegat for mye i forhold til vårt medlemsantall og antall prester. Antallet delegater med stemmerett fra Norge skal ifølge reglene være seks lege og seks pastorale. Årskonferansen i 2007 valgte syv lege og syv pastorale delegater.

Ekseskutivkomiteen tok klagen til følge og dermed mistet pastor Hilde Sanden og Gro K. Meltzer sine seter på konferansens første dag. De ble innvilget talerett av konferansen, men det var ingen god start.


Både Hilde Sanden og Gro K. Meltzer opplevde situasjonen som ubehagelig.

- Det kjennes vanskelig å bli stengt ute fra det jeg kom hit for å gjøre, nemlig å være med og velge en ny biskop for Metodistkirken. Det er et viktig valg for kirken vår som jeg trodde jeg skulle få være med på, sier Hilde Sanden.


Flere i den norske delegasjonen synes det er underlig at klagen kommer bare tre uker før konferansen. Delegatantallet har vært oppe flere ganger før i eksekutivkomiteen, uten bemerkninger. Det er også uheldig at eksekutivkomiteen ikke klarer å komme frem til en avgjørelse før samme dag som konferansen starter.


Få saker

Selve forhandlingene startet ikke før i dag torsdag. Det foreligger ingen kontroversielle saker på dagsordnen. Så alle ser frem til biskopsvalget, som er det store samtaleemnet mellom delegatene.Her er noen bilder fra åpningsdagen:
Det er mange språk som snakkes på konferansen. Her leder tilsynsmann Vidar S. Bjerkset i bønn på norsk. Andre språk som ble benyttet var dansk, engelsk, russisk og finsk.


Gospelkoret i Strandby sang med innlevelse og kraft!


Barnekoret i full utfoldelse.


Åpningsgudstjenesten ble avsluttet med nattverd.
NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone