En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Christian Alsted er Metodistkirkens nye biskop

Christian Alsted er Metodistkirkens nye biskop

21.02.2009
Fredag 20. februar ble Christian Alsted valgt som ny biskop for Metodistkirken i Norden og Baltikum.
Christian Alsted er Metodistkirkens nye 
biskopChristian Alsted blir ønsket velkommen som biskop. Fra venstre: Biskop Hans Växby, biskop Øystein Olsen, Christian Alsted, biskop Rosemarie Wenner (med ryggen til) og Per-Endre Bjørnevik.21 valgomgangerChristian Alsted er Metodistkirkens nye 
biskop
Christian Alsted fikk det nødvendige 2/3 flertall i 21 valgrunde. Hans motkandidat Øyvind Helliesen gikk på talerstolen etter tre og en halv time med 20 valgrunder og ba konferansen velge Christian Alsted. Den danske biskopskandidaten fikk flest stemmer i alle de 21 valgomgangene.

Takknemlighet
Det var en rørt Christian Alsted som fikk påsatt biskopsnålen av biskop Rosemarie Wenner fra Tyskland. I sin tale ga han uttrykk for stor takknemlighet over den tilliten han har blitt vist. Han takket Øyvind Helliesen for hans anbefaling og uttrykte ydmykhet overfor det ansvarsfulle vervet som han nå tok fatt på.

København
Christian Alsted er 48 år og er bosatt i København. Han er gift med Elisabeth Flinck. Sammen har de barna Sara, Mathias og Caroline.
Christian ble ordinert som eldste i Metodistkirken i 1986. Han har siden tatt "Doctor of Ministry" ved Asbury Theological Seminary. Han er for tiden i gang med et "Diploma in leadership".

Sentrumsmenighet
Christian har tjenestegjort som menighetspastor i Esbjerg-Varde og Svendborg. Fra 2001 til 2007 var han tilsynsmann i Danmark. Han er hovedpastor ved Jerusalemskirken i København. Det er en sentrumskirke som har vært igjennom store endringer siden han ble utnevnt i 1989.

Innvielse
Christian Alsted vil bli innviet som biskop i en høytidsgudstjeneste søndag 22. februar i Metodistkirken i Strandby. Det er ventet en rekke økumeniske gjester fra hele Norden som vil delta i innvielsen.Nyvalgte Christian Alsted tar imot gratulasjonen fra sin motkandidat Øyvind Helliesen med en takknemlig omfavnelse. Biskop Hans Växby gledet seg med resten av konferansen over Helliesens uselviske og ærefulle avslutning på den lange og spennende valgprosessen.NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone