En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>En maurtue av et korpsting

En maurtue av et korpsting

30.03.2009
Det ble full klaff for speiderkorpset i helgen. Korpstinget ble et fargerikt arrangement med speidere i alle aldre i aktivitet og samtale.
En maurtue av et korpsting


På pefftreffet var det klatreveggen som fristet mange. Her er det (fra venstre) Mathias Smittil fra Fredrikstad MS, Daniel Foldevik fra Kjølberg MS og Inger Brynhi Saxegård fra Kjølberg MS som er på full fart opp klatreveggen.Fra få til mange
Speiderkorpset har slitt med oppmøtet til korpstingene, akkurat som så mange andre frivillige organisasjoner. Etter korpstinget for to år siden satte korpsstyret seg ned og bestemte seg for å snu trenden. Det resulterte i noen drastiske endringer. Vekk med hotellsenger og hotellmat, inn med privat- og skoleinnkvartering og frivillig innsats på kjøkkenet. Pengene som ble spart ble lagt inn i aktiviteter for å gjøre tinget til en samling for hele korpset.

KindereggEn maurtue av et korpsting
Dermed ble det lagt opp til et Kinderegg i Fredrikstad. I korpstinghelgen ble det derfor arrangert tre ting: Pefftreff, rovertreff og ledertreff. Resultatet ble full skole med speidere i alle aldre. Det ble formelle saker og speideraktiviteter om hverandre. Alle kunne delta på det de ønsket.

Gjenvalg
Korpsleder Knut Olav Seland tok gjenvalg for to nye år. Det ble tatt godt imot av tinget og Seland ble gjenvalgt ved allmenn akklamasjon. De andre som ble valgt inn i styret er Berit Roll Elgsaas DM (gjenvalg), Ingrid Stene fra Oslo Central MS (gjenvalg), Martin Lillethun Johansen fra Bergen MS (gjenvalg), Cecilie Stokke fra Grünerløkka MS, Anne Hammerstrøm fra Harstadbotn MS og Tormod Pedersen fra roverutvalget.

Kløverliljen
En spennende sak var punktet om Kløverliljen. Kvaliteten på speiderkorpsets blad har hevet seg svært høyt de siste årene. Samtidig er nettsidene blitt et sted med mye nytt og svært mange besøk. Korpsstyret hadde også registrert at utgiftene til Kløverliljen har steget i takt med kvaliteten. Etter en helhetsvurdering foreslo Korpsstyret å redusere midlene til Kløverlilje og overføre dem til aktiviteter.
Dette ble det en del debatt om. Det var mange som tok ordet og ga uttrykk for at Kløverliljen er en viktig del av korpsets identitet og at å redusere antall utgivelser eller kvalitet ville være et feil signal. Det ble lagt frem forslag om å sende ut giroer med ett av numrene og be om gaver fra leserne. Også korpsstyret var åpen på at det hadde vært en vanskelig sak med ulik mening internt i styret.
Det ble lagt frem et forslag om at budsjettposten for Kløverliljen skulle opprettholdes på samme nivå som nå, og at bladet skal komme ut i fire utgaver. Dette ble vedtatt med et stort flertall.

Lover
Det ble vedtatt flere lovendringer. De fleste var så enkle som å følge opp navneendringen fra MU til MBU. Det ene endringsforslaget med reelt innhold var et forslag om at godkjennelsen av lovendringer i korpset skal tilligge MBUs Landsmøte og ikke Metodistkirkens Årskonferanse. Det er en konsekvens av tidligere vedtak om å organisatorisk fristille MBU og korpset fra Metodistkirken.

Aktiviteter
Det var som sagt en rekke aktiviteter i helgen. Det var bading, klatring, innføring i Facebook, stofftrykk og tresnitt, baking, ideer til kristen trening og knuter. Det var god aktivitet på alle gruppene og speiderne virket meget godt fornøyd med helgen. Det er i alle fall flere som trivdes så godt med å overnatte på skolen at de vil trenge en dag eller to på å sove ut etter korpstinget.


Se bilder fra korpstinget:


En maurtue av et korpsting


Knuter er fortsatt en viktig del av en speiders hverdag. Geir Moum instruerer Winfried Krøner og Marianne Hansen, alle fra Kjølberg MS. Det er tyrkerknop (skjerfknuten) som står på programmet.


En maurtue av et korpsting
Stofftrykk med poteter og selvlagde tresnitt var populært. Her er det Regine Nornes fra Horten MS og Marthe Emilie Ørås fra Kjølberg MS som lager sin helt unike t-skjorte.En maurtue av et korpsting


Baking slo godt an, både for de som var med og for alle oss andre som fikk smake på godbitene. Osteløver er det som her står på programmet for Heidi M. Karlsen og Knut Dahlgren fra Kjølberg MS.


En maurtue av et korpsting

Gode ordstyrere får det meste til å gli godt. Bjørn Neef fra Oslo Central MS og Sverre Sivertsen DM holder et øye med korpsleder Knut Olav Seland.


En maurtue av et korpsting


Det var trangt om plassen i auditoriet der forhandlingene foregikk. Det var en fryd å se speidere i alle aldre fylle salen så også trappen måtte tas i bruk.


Korpstinget er også et sted hvor speiderne hedrer dem som har gjort en spesiell innsats for korpset. To speidere fikk æreskniven denne helgen av korpsleder Seland. Her er Ole Martin Andreassen på vei frem for å motta diplom og kniv. Mellom han og Seland står Elisabeth Aure som også fikk æreskniven.


NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone