En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Kongelig fest for Betanien og Grünerløkka

Kongelig fest for Betanien og Grünerløkka

18.05.2009
På selveste 17. mai besøkte kongeparet Familiesenteret i Metodistkirken på Grünerløkka i Oslo. Det ble en fest for alle som var møtt frem utenfor kirken, og for de heldige som var invitert til kaffe og kaker. MANGE BILDER!
Kongelig fest for Betanien og GrünerløkkaHM Dronning Sonja hilser på en av kvinnene som deltar ved Familiesenteret. Til venstre for dronningen står Lisbeth Lie, til høyre styreleder Anders Isnes ved stiftelsen Betanien.


Bydelsbesøk
På en strålende nasjonaldag var det storfint besøk ved Familiesenteret på Grünerløkka. Kongeparet var på besøk i bydel Grünerløkka. Etter et besøk hos SOS rasisme og deres arrangement "17. mai for alle", spaserte de kongelige ned Thorvald Meyersgate til Metodistkirken.

Velkomst
Kongelig fest for Betanien og Grünerløkka
Utenfor en pyntet Metodistkirke ble de tatt imot av barn, kvinner og ansatte fra Betanien. Det var mange som fulgte de kongelige og ankomsten ved kirken fikk stor oppmerksomhet.

Etter å ha mottatt blomster og hilsener gikk de kongelige og følget gjennom kirkesalen til siderommet der det var gjort i stand til kaffe og kake for omtrent 35 inviterte gjester. De kongelige fikk sitte og samtale med prosjektledere og kvinner som deltar ved kursene og tilbudene ved Familiesenteret.

Praktisk inkludering
Avdelingsleder Susanne Kralik la i sin tale vekt på målsetningen til Familiesenteret og samarbeidet som gjorde senteret mulig.
Familiesenteret skal veilede familier til et bedre samspill mellom familien og samfunnet. Gjennom gjensidig respekt, praktisk veiledning og språkopplæring skal innvandrerkvinner oppleve seg inkludert og bli i bedre stand til å ta del i det norske samfunnet.

Familiesenteret er et samarbeid mellom stiftelsen Betanien Oslo, bydel Grünerløkka og Metodistkirken på Grünerløkka. Arbeidet ble startet sist høst og ble offisielt åpnet så sent som 26. mars i år. Partene er svært godt fornøyd med utviklingen og partene er allerede i gang med forarbeid for å styrke tilbudene.

Gleder seg hver gang
Etter talen intervjuet Sara Eriksson to av kvinnene som deltar ved Familiesenteret. Den første av kvinnene fortalte at dette var det første kurset som hun hadde deltatt på. På meget godt forstålig norsk fortalte hun at hun ikke hadde kunnet snakke norsk da hun startet på kurset. Hun sa hun hadde lært så mye om språk, om Norge, om Oslo og om samfunnet hun nå bodde i. Hun var meget glad for at hun fikk være med og sa at Familiesenteret var blitt et holdepunkt for henne her i Norge.
Den andre kvinnen fortalte at hun gledet seg til å komme hit hver gang. Her fikk hun møte forskjellige kulturer og klarte å glemme problemene i hverdagen for en stund. Gjennom alle temaene som ble tatt opp hadde hun lært å bli en mer selvsikker mor. Det hjalp henne mye og er noe hun aldri vil glemme. Hun rettet en stor takk til Sara og de som er ansvarlige for senteret.

PartnerskapKongelig fest for Betanien og Grünerløkka
Et spennende innlegg kom fra Kari Bonnevie som er seksjonssjef ved fagsenteret for barn og ungdom i bydel Grünerløkka. I sin tale trakk hun frem betydningen av partnerskapet med Betanien og de fruktene som det har båret allerede. Familiesenteret er et viktig tilbud til kvinner med minoritetsbakgrunn i bydelen. På senteret og tilbud som Kvinneoasen får kvinnene undervisning og samtale om tema om kvinnehelse, oppdragelse, kosthold, aktiviteter for barn og språkopplæring. Hun trakk også frem Språkstigen som er et åpent tilbud til barn for språkopplæring og mere.

Barnesang
Et høydepunkt var da barna fra Språkstigen kom inn og sang to sanger for kongeparet og gjestene. Det var åpenbart at barna nøt stunden like mye som de voksne gjorde det.

Livlig samtale
Det var deretter tid for kaffe og kake. Det ga kongeparet mulighet til å samtale med kvinnene ved bordene. Samtalene gikk livlig og det private besøket ved Familiesenteret gikk svært så raskt mot avslutning.

Oslos ordfører Fabian Stang (H) og bydelsutvalgsleder Hilde Larsen (SV) takket til slutt kongeparet for besøket og vertskapet for serveringen.

Ved kirkens utside hadde det samlet seg en stor folkemengde som møtte kongeparet med applaus og hurrarop da de kom ut fra kirken. Det ga en festlig ramme for avskjeden.

Godt fornøyd
Alle parter var svært godt fornøyd med besøket i ettertid. Betanien satte stor pris på at bydelen ønsket å vise frem Familiesenteret på nasjonaldagen til de kongelige. Det ble en festdag som vil bli husket lenge av alle som fikk være med.Bilder fra festdagen:Kongelig fest for Betanien og Grünerløkka


Siste innspurt før gjestene kommer!Kongelig fest for Betanien og Grünerløkka


Siden de kongelige spaserte til Metodistkirken var det mange som fulgte dem.Kongelig fest for Betanien og Grünerløkka


To heldige barn fra Språkstigen fikk ønske de kongelige velkommen med blomster.Kongelig fest for Betanien og Grünerløkka


Styreleder Anders Isnes hilser HM kong Harald velkommen, mens avdelingsleder Susanne Kralik ønsker HM dronning Sonja velkommen.Kongelig fest for Betanien og Grünerløkka


Det var god stemning rundt de festkledde bordene. HM kong Harald har Sara Eriksson ved sin side.
Kongelig fest for Betanien og GrünerløkkaBarna ved Språkstien hadde gledet seg og øvd godt for å synge for kongeparet og gjestene.
Kongelig fest for Betanien og Grünerløkka
I strålende sol og med mange tilskuere var det tid for å takke for besøket. Til venstre for HM kong Harald står bydels-utvalgsleder Hilde Larsen. Den festpyntede kirken dannet en fin ramme.

Det var mange tilskuere som hadde kommet til og ventet på kongeparet mens de var på besøk ved Familiesenteret. Da de kongelige kom ut av kirken var fortauene tettpakkede og hurraropene runget i Thorvald Meyersgate.

Etter besøket var alle enige om at det hadde vært et flott besøk. Her takker styreleder Anders Isnes og ordfører Fabian Stang hverandre. Mellom dem står kommunaldirektør Bjørg Månum, prosjektkoordinator Lisbeth Lie, bydelsantikvar Marte Boro og avdelingsleder Susanne Kralik.
NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone