En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Tre kirker blir ett

Tre kirker blir ett

26.05.2009
23. mai ble en kirkehistorisk dag i Sverige. Da vedtok det Svenske Baptistsamfunnet, Metodistkirken i Sverige og den Svenske Misjonskirken i en felles hensiktserklæring å gå videre med arbeidet for å danne et nytt felles kirkesamfunn.
Tre kirker blir ett

Forventet
- Vedtaket var egentlig forventet og er i overstemmelse med vår kirkeordning. Vi skal som kirke være delaktige og aktive i økumenisk arbeid, sier Anders Svensson, økumenikkansvarlig i Metodistkirken i Sverige.

Resultat av mange års samtaler
- Vedtaket er også i samklang med det arbeidet som allerede er gjort. Et eksempel på det er jo equmenia, vårt felles ungdomsforbundkontor. Hensiktserklæringen som er et resultat av mange års samtaler, innebærer at de tre kirkene nå forplikter seg til å gjøre sitt ytterste for å forme den nye kirken. Veien videre begynner allerede nå med en samordningsfunksjon som gir prosessen dens struktur. Samtalene i de lokale menighetene vil fortsette og utdypes. Allerede neste år, i mai 2010, samles de tre kirkesamfunnene til en felles konferanse i Örebro. Her kan det bli aktuelt å velge et felles interimsstyre for den nye kirken. Dette er en av sakene som de tre nå sammen skal finne svar på, sier Svensson.

Jesu bønn om enhet
- Det kjennes svært positivt at vi nå har besluttet oss til å gå videre sammen. Dette er et svar på Jesu bønn om enhet for de som tilhører han, sier Göran Zettergren, misjonsforstander i den Svenske Misjonskirken.
Kirkekonferansen til Misjonskirken ga et klart ja i avstemningen, det samme gjorde Baptistsamfunnets Årskonferanse.

Troverdighet
- Jeg er kjempeglad for at vi endelig har kunnet vedta dette, sier Baptistsamfunnets misjonsforstander Karin Wilborn.
- Vi har i lang tid søkt veier til å bli mer troverdige, mer aktuelle for dagens mennesker. Nå har vi muligheten til å virkeliggjøre dette. Det er nå det begynner på alvor!

Klar majoritet
Hos metodistene var usikkerheten noe større. Men i avstemningen fikk hensiktserklæringen i underkant av 80% ja. Dermed har vedtaket fått en klar majoritet i alle de tre kirkesamfunnene.Svenske artikler om saken:

Sändaren: Glädje bland samfundsföreträdarna

Sändarens kommentar till beslutet

Dagen: Tre samfund sade ja

NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone