En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Historisk medlemsopptakelse

Historisk medlemsopptakelse

09.06.2009
Det ble skrevet kirkehistorie da Metodistkirken i Trondheim fikk tre nye medlemmer 1. pinsedag. To av medlemmene kommer nemlig fra Nord-Korea og er de første nordkoreanere som er blitt medlem av the United Methodist Church i Norge og trolig i Europa!
Historisk medlemsopptakelse

Sun Hee Kim, pastor Grethe Solemsli Polusen, Guri Eriksson og David Lee etter den historiske medlemsopptakelsen på selveste 1. pinsedag.
Trondheim Metodistkirke feiret den kristne kirkes fødselsdag på best tenkelig vis, ved å ta opp tre nye medlemmer på gudstjenesten 1. pinsedag.

Det var pastor Grethe Solemsli Polusen som hadde gleden av å forrette gudstjenesten og ta opp Guri Eriksson, Sun Hee Kim og David Lee som nye medlemmer i menigheten og kirken. Guri er av solid metodistslekt. Hun er datter av Anne-Margrethe Wilter og mangeårig Soltun-rektor Bror Eriksson, og barnebarn av det legendariske misjonærparet Åsta og Kåre Eriksson.

Sun Hee og David er to av våre nye venner fra Nord-Korea, og de ble døpt i kirken i fjor vår. Alle nye medlemmer er unike, men det er disse to som bidro til at medlemsopptakelsen 1. pinsedag virkelig ble historisk. De to er nemlig helt sikkert de første nordkoreanere som noen sinne er tatt opp som bekjennende medlemmer av metodistkirken i Norge. Trolig er det også dekning for å hevde at de er de første nordkoreanske flyktninger som er blitt (united) metodister i Europa. På verdensplan er det heller ikke snakk om mange, så Sun Hee og David er i høyeste grad med på å gjøre Trondheim UMC spesiell!

Medlemsopptakelsen gjorde 1. pinsedag til en skikkelig festdag, og bidro til at pinsens budskap ble ekstra levende, nært og virkelig for de omkring 40 som var til stede.


Trondheim menighets nettside

Tekst: Ole-Einar Andersen
Foto: Gunnar Arne ErikssonNYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone