En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Solløkka er solgt!

Solløkka er solgt!

25.07.2009
I sommer ble Metodistkirkens leirsted Solløkka utenfor Sandefjord solgt.
Solløkka er solgt!

Så er selskapet Metodistkirkens kurs og leirsted AS som eier Solløkka solgt. Administrativ leder Gunnar Bradley ved Metodistkirkens Hovedkontor kan fortelle at 75 intressenter har vært og sett på eiendommen i løpet av salgsprosessen. Det kom inn kun ett konkret bud på 13,3 millioner kroner. Dette budet ble avvist. Det var en gruppe på tre naboer som hadde lagt inn budet, og de la inn et nytt bud på 14,25 millioner kroner. Dette budet aksepterte styret.

Overtagelse
Kontrakten er ferdigforhandlet og kjøperne har signert kontrakten. Solløkka er solgt!Overtagelsen vil skje 30. september 2009. Et punkt i kontrakten innebærer at navnet Metodistkirkens kurs og leirsted vil bli endret innen to uker fra overtakelsen.

Markedsverdi
På spørsmål om han er fornøyd med kjøpssummen sier Gunnar Bradley at han hadde trodd at summen skulle bli noe høyere, men at prosessen hadde vist at dette er den reelle verdien av selskapet. Bradley trekker frem heftelsene og betingelsene knyttet til eiendommen som en viktig grunn til at verdien er noe lavere enn det han først hadde trodd.

Ut fra taksten endte summen der vi ble forespeilet. Verditaksten var 13 til 15 millioner og forventet salgssum var 14 millioner.

2000 per aksje
Gunnar Bradley kan fortelle at når alle lån og utgifter i selskapet er dekket, vil den utbetalte verdien for hver aksje bli omtrent 2000 kroner. Dette vil gi Metodistkirkens Hovedstyre litt over fem millioner kroner. Forventet utbetaling er før nyttår.
NYESTE ARTIKLER
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Her er programmet. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone