En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Jubelsommer for misjonen

Jubelsommer for misjonen

05.08.2009
Det er ingen finanskrise for misjonsselskapet. Denne sommeren har givergleden og innsatsviljen nok en gang satt nye rekorder.
Jubelsommer for misjonen

Misjonsmarkedet på Sommerfesten ble rammet av et nesten tropisk regnskyll, men det satte ingen demper på innsatsviljen og givergleden. Her er det Turid og Bjørg fra Porsgrunn som selger håndarbeid og Sigrunn fra Stavanger som selger armbånd til inntekt for gatebarna i Kiev.Sommergaven
Hvert år ber Metodistkirkens Misjonsselskap om en sommergave til arbeidet sitt. Det spesielle med denne gaven er at den ikke er øremerket til et enkelt prosjekt. Disse midlene kan misjonsselskapet benytte der det trengs mest. I fjor brøt gavene så vidt 100.000 kronersmerket og satte dermed en ny rekord. Det håpet misjonen å gjenta i år. Gleden er derfor stor når de kan rapportere om 121.300 kroner og enda en ny rekord per 3. august.

Tillit
Dette resultatet vitner om stor tillit til misjonsselskapets arbeid og dets styre. Metodister stoler på at misjonen vil bruke midlene på en fornuftig og god måte. Derfor kan også slike generelle aksjoner resultere i imponerende mange gaver.

Misjonsmarked
Tradisjonen tro ble det avholdt misjonsmarked på Sommerfesten ved Drotningborg. Fredag 24. juli var alt klart til markedet da et værskifte med det rene tropiske regnværet tvang deltakerne til å gripe det de hadde lagt ut og løpe til det store teltet. Her inne ble det raskt improvisert salgsboder og med et ustoppelig godt humør kom markedet i gang.

Markedet har hatt tradisjon for å slå forrige års rekord. Slik ble det også i år. Fjorårets 74.000 kroner ble grundig slått av hele 81.600 kroner til St. Lukes gatebarnsenter i Kiev, Ukraina.

Rørt og glad
Det var en rørt Helen Lovelace som takket for støtten til gatebarna ved Sommerfestens avslutning. Hun gledet seg til å fortelle kvinnene ved arbeidsprosjektet om lysene og alt det andre som var kjøpt av norske metodister. Dette er en stor oppmuntring til alle ved senteret og et solid bidrag til driften av senteret, ifølge Lovelace.

Misjonærene Bill og Helen Lovelace kunne
glede seg over stort engasjement og et
imponerende resultat på Sommerfesten.

Ingen finanskrise
Ragnar Falch ved misjonskontoret gleder seg over den store og trofaste
givergleden. Han forteller at misjonen kom godt ut av fjoråret på inntektssiden. Også i år ser denne trenden ut til å holde seg. Det er ikke tegn til noen stor finanskrise blant misjonens trofaste givere.
- Vi merker en gledelig pågang av unge givere for tiden. De vil delta med gaver og engasjement for prosjekter. Jeg er overbevist om at dette er et resultat av det gode samarbeidet mellom misjonen og Metodistkirkens barne- og ungdomsforbund, forteller Ragnar Falch.

Ragnar Falch
NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone