En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Flere glimt fra Nord-Norgeskonferansen

Flere glimt fra Nord-Norgeskonferansen

28.09.2009
Menigheten på Finnsnes har lagt ut en rapport fra Nord-Norgeskonferansen med bilder. Du kan lese rapporten her.
Flere glimt fra Nord-NorgeskonferansenKristin Oden Halvorsen og Ane Dahlø er solister på Flammen.Fredag 18 september kom de til Finnsnes fra Bodø og Hammerfest, fra Stavanger og København. De ville delta på årest konferanse på Finnsnes. Vår biskop Christian Alsted la sitt første besøk i Nord-Norge til Finnsnes. Come together - var overskriften og vi var sammen og sang, spiste, hørte og samtalte med hverandre.

Vi hadde leid Tømmerneset leirsted for å huse alle gjestene, og vi tok i bruk alle rommene. Det er blitt flott med nybygget, og det ble trangt når metodistene i nord samlet seg.

Fredag kveld dro Privilegium det i gang med en Gospelnight i en overfylt sal. Det er imponerende hva de klarer å få til med fire øvelser og mange nye sangere. De dro oss med i sanger og fikk oss til å bevege oss.

Sang og musikk er en viktig del av menighetens profil, og vi ville gi en smakebit på det som vi gjør. Lørdag var det mulig å synge i kor - Gospel for liten og stor, og det ble mange sangere, deltakere, fra menigheten og noen som kjenner konnseptet fra Kor Stort. Det svingte skikkelig.

For de som ikke ville synge var det mulig å delta på Salmeskatten. Her tok vi frem tre sanger, som vi sang og fikk vite litt mer om sangforfatterne og den tiden de ble skrevet i. Her ble vi kjent med Charles Wesley, Elvine Hede og Eivind Skeie.

Biskopen fikk dele med oss hva som lå han på hjertet. Han snakket om gudstjenesten og det å gjøre den livsnær for alle. Ba oss være bevisst så vi med våre former ikke skyver menneskene fra oss, og da spesielt de unge. Han snakket om de varme felleskapene som inkluderer og der en kan merke de varme hjertene. Han poengterte også at budskapet om Jesus må videre til nye mennesker på en slik måte at de blir berørt og engasjert.

Selve konferansebiten gav en innsikt i det som rører seg i menighetne i Nord-Norge. Det kom samtidig frem et ønske om at vi bør arbeide med å få til leirer for unge i Nord-Norge.

Festkvelden på Tømmerneste ledet Tom Dahlø oss trygt gjennom. Det var trangt til de ca 110 som var der. Programmet måtte vi ta etter at bordene var ryddet litt unna. Her ble det smil og latter. to danseinnslag fra våre unge, og et drama fra ungdommene som både fikk frem latteren og alvor.

Søndagens gudstjeneste fylte kirken til randen. Her fikk vi sitte tett i tett. Storkoret sang, barna var med som vanlig, og biskopen talte ut fra Ap 2:41-47 om de varme fellesskap som har mange åpne dører og hjerte inn.

Et annet høydepunkt og stor ros til misjonsgruppa som tok ansvar for lunsjen lørdag. Herlig fiskesuppe mm og mange av ingrediensene var velsignelser Gud gav oss gjennom mennesker.

Nå er det et år til neste konferanse som blir på Soltun 17-19 september 2010.

Bildene er tatt av Lena Åmo. Du finner flere bilder på hjemmesiden til Finnsnes.


Idar Halvorsen/Finnsnes

NYESTE ARTIKLER
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Her er programmet. Les mer
Sommerens høydepunkt venter på deg Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone