En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Metodistkirkens amerikanske pensjonskasse signerer klimauttalelse

Metodistkirkens amerikanske pensjonskasse signerer klimauttalelse

30.09.2009
Flere av verdens største globale investorer samlet seg i september i en felles oppfordring til amerikanske og internasjonale politikere om kraftfulle tiltak mot global oppvarming.
Metodistkirkens amerikanske pensjonskasse signerer 
klimauttalelse


Globalt forum
Før de kommende samtalene om klimaavtaler i København og debatter i den amerikanske kongressen og senatet om klima og lovgivning i energisektoren, samlet mange globale investorer seg til et en-dags forum om klimaendringer i New York 16. september. Etter møtet sendte de ut en uttalelse som oppfordret til en sterk og bindende internasjonal avtale for å redusere forurensing og legge til rette for massive investeringer i lavkarbonteknologi.

Tidenes største
Vidar Sten Bjerkseth, som sitter i styret for Metodistkirkens PensjonskaMetodistkirkens amerikanske pensjonskasse signerer 
klimauttalelsesse i USA (General Board of Pension and Health Benefits), forteller til Brobyggeren at de var representert ved sin generalsekretær Barbara A. Boigegrain. Hun var en av 181 investorer som signerte uttalelsen. Samlet forvalter de som undertegnet en kapitalmengde som overstiger 78 000 000 000 000 000 000 norske kroner. Dette gjør uttalelsen til tidenes største i forbindelse med klimaforandringer.

Ansvarlig forvaltning
Generalsekretær Boigegrain sier i en kommentar at Metodistkirkens pensjonsfond som er den største trosbaserte investor i USA, ser fondets arbeid for miljøvennlig, sosial og ansvarlig forvaltning som en viktig del av styrets sosialt ansvarlige investeringsfilosofi. Ved å samarbeide med andre investorer om emner som klimaendringer, mener styret de kan medvirke til endringer som er i samsvar med Metodistkirkens verdier og normer.

København
Klimasamtalene finner sted i København i desember og vil forhåpentlig ratifisere en ny avtale for å erstatte Kyotoprotokollen som utløper i 2012. Resultatet vil i stor grad avhenge av forhandlingene og vedtakene i den amerikanske kongressen og senatet i forkant av samtalene.


Metodistkirkens pensjonskasse i USA er ansvarlig for pensjoner og helseforsikring for 74000 ansatte i Metodistkirken, hovedsakelig i USA.


Du kan lese hele uttalelsen her.


NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone