En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Historiske bilder frem i lyset

Historiske bilder frem i lyset

02.11.2009
Metodistkirken har en rik historie med mange engasjerte mennesker og spennende hendelser. Nå har de frivillige entusiastene i Metodisme-historisk selskap lansert en nettside for å bringe historien frem i lyset.
Historiske bilder frem i lyset
Jens-Chr. Strandos i Metodisme-historisk selskap arbeider med å gjøre bevegelsens bilder og historie tilgjengelig for alle.


Nettside for bilder
Nå er Metodisme-historisk selskap klar med en egen nettside for historiske bilder fra metodismen i Norge. Her kan du kikke igjennom bildene og legge igjen kommentarer hvis du kjenner igjen steder, tidspunkt, arrangement eller personer på bildene. Slik håper MHS selskap på hjelp til å identifisere innholdet i de mange bildene.

Frivillige ildsjeler
Alle de engasjerte personene i MHS er frivillige og nedlegger en betydelig arbeidsinnsats for å ta vare på og gjøre historien tilgjengelig. Fotogalleriet er et resultat av innsatsen til Jens-Chr. Strandos. Han har satt opp nettsiden og skanner bildene, bearbeider dem og legger dem ut på nettsiden.

Biblioteker og fotografi
Jens-Chr. Strandos er 54 år og jobber til daglig med programvare for bibliotek i et firma som heter Bibliotekenes IT-senter.
Han bor i egentlig i Tistedal utenfor Halden, men har vært ukependler til Oslo i 20 år. I helgene er han organist i Metodistkirken i Tistedal og spiller også for koret der.
Jens-Chr. er en ivrig fotograf og har det i dag som hobby. På grunn av stor reisevirksomhet i jobben, i både inn- og utland er fotografi en fin hobby å ha, forteller Jens-Chr.

- Hvorfor gjør du dette?
- Jeg har interesse av historie og gamle bilder og når jeg oppdaget at Metodistkirken trengte å få katalogisert gamle bilder, var dette noe jeg ønsket å hjelpe til med. Jeg har jo også vært hos dere og installert bibliotekprogrammet Mikromarc som dere har kjøpt fra meg og det var da dette dukket opp.

Trenger hjelp til identifikasjon
- Hva ønsker du at vi skal gjøre med kommentarfeltet?
- Hvis noen sitter med info om personer og hva som foregår på bildet så hadde det vært av stor interesse å få det med.
 
- Er det noen annen måte vi kan bidra?
- De som har info kan også sende den til følgende mail mhs@strandos.no. Her kan de også legge ved bilder hvis de ønsker det.
 
Dine bilder også?
- Så hvis jeg har noen gamle og spennende bilder fra menigheten eller en
speiderleir, kan jeg sende dem til deg?
- Ja da er det bare å sende de som mail til mhs@strandos.no hvis du ønsker det. Skulle det ikke være mulig kan du også sende bilder som jeg vil skanne og returnere etterpå.
 
- Vil du ha nyere digitale bilder også?
- Mer enn gjerne. Send de til mail mhs@strandos.no

Nye oppdateringer
- Hvor ofte vil du oppdatere nettsiden?
- Nå til å begynne med vil jeg oppdatere så ofte som mulig, kanskje et par ganger i mnd. Etter hvert som samlingene kommer på plass blir det kun oppdateringer når ny info foreligger, sier Jens-Chr. Strandos.

Vi gratulerer Metodisme-historisk selskap med nettsiden og oppfordrer alle til å ta en tur innom.


NYESTE ARTIKLER
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Her er programmet. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone