En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Kirka full av folk og musikk

Kirka full av folk og musikk

27.11.2009
Over 750 mennesker, hvorav nærmere 300 unge musikere, har fylt Trondheim Metodistkirke til årets seks Klemensdagskonserter.
Kirka full av folk og musikk


Det var velfylt kirke under Klemensdagene i Trondheim i år.Over 750 mennesker, hvorav nærmere 300 unge musikere, har fylt Trondheim Metodistkirke til årets seks Klemensdagskonserter. Til den siste konserten torsdag 26.11 måtte vi ta det ene galleriet i bruk for å få plass til de over 200 som kom til konserten. Den velkjente salmemelodien "Deg være ære" ( Fra Händels "Judas Maccabaeus ), framført av en entusiastisk fiolin- og cellogruppe på over 30 elever fra Kulturskolen, satte punktum for årets utgave av "høstens vakreste eventyr".

Samarbeid
Klemensdagene er et mangeårig samarbeid mellom Trondheim Kommunale Musikk- og Kulturskole og Metodistkirken i Trondheim, som begge parter setter stor pris på. Den lille "festivalen" er blitt en flott tradisjon. Konsertserien har fått sitt navn etter Trondheims første kirke, Klemenskirken, som på 1000-tallet ble bygget omtrent der dagens metodistkirke ligger.

Oppmerksomhet
Tilbakemeldingene fra folk er unisont positive. De setter pris på konsertene (publikum er jo stort sett foreldre, besteforeldre og søsken av musikerne), og på rammen som den vakre kirkesalen i Trondheim gir. Gjennom årene er flere tusen trondhjemmere blitt klar over at vi har en metodistkirke i Trondheim takket være Klemensdagskonsertene. Vi legger også ut bilder fra konsertene på menighetens hjemmeside, og registrerer mange ekstra hits - også på andre saker enn referatene fra konsertene. Slik blir folk også litt kjent med hva Metodistkirken står for.

Kaffe, lodd og trivsel
Etter hver konsert selger menigheten nystekte vafler, kaffe og saft til konsertgjengerne. Et meget populært tiltak. I år innbrakte dette salget ca. 8500 kroner, netto. I tillegg blir det solgt en del lodd i adventslotteriet, snurret "lykkehjul" og solgt noen førjulsgaver etter konsertene.
 
Trommesøndagsskole og kirkebakkekonserter
Som ledd i årets Klemensdager arrangerte vi "trommesøndagsskole" på gudstjenesten 22. November, med Julius Shutu fra Kenya som lærer. Søndagsskolen kom opp og trommet et heftig postludium som avslutning på gudstjenesten. Etter gudstjenesten 22.11 arrangerte vi "kirkebakkekonsert" med Seiki og Takako Ueno. Seiki er 1. konsertmester i Trondheim Symfoniorekster og Takako er menighetens piansit/organist. Hun akkompagnerer også de spesielt talentfulle musikkskoleelevene som utgjør Kulturskolens såkalte "lørdagsskole". Søndag 29.11 spilles årets andre og siste "kirkebakkeonsert" med verdens eneste profesjonelle frilans tubasolist, Øystein Baadsvik og pianisten Jørgen Larsen. Baadvik spiller konserter verden rundt hele året. Larsen er en flott konsertpianist og førsteamanuensis ved Institutt for Musikk/NTNU.


Takk til Ole-Einar Andersen for tekst og bilder.
Se menighetens oppdaterte og spennede hjemmeside.

Flere bilder fra Klemensdagene:Kirka full av folk og musikk
Kirka full av folk og musikk


Kirka full av folk og musikk


Kirka full av folk og musikk


NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone