En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Pastor Sam Dixon omkom på Haiti

Pastor Sam Dixon omkom på Haiti

17.01.2010
Lederen av Metodistkirkens nødhjelpsorganisasjon UMCOR, døde av skadene han fikk da han ble begravd under et hotell som kollapset under jordskjelvet 12. januar på Haiti.
Pastor Sam Dixon omkom på Haiti
Pastor Sam Dixon taler ved åpningen av det nye kontoret til UMCOR i Filippinene. Dixon døde før han kunne bli reddet ut fra ruinene av Hotel Montana på Haiti. Hotellet ble ødelagt under jordskjelvet 12. januar. Arkivfoto: UMN/GBGM.Pastor Sam Dixon døde før redningsmannskaper kunne befri ham. Tidligere rapporter fra Haiti meldte feilaktig at han var blitt reddet ut av ruinene av Hotel Montana, skadet men i live.

The United Methodist Board of Global Ministries (GBGM), UMCOR overordnede etat, meldte i dag 16. januar at flere kilder, inkludert øyenvitner fra et gjestgiveri drevet av Metodistkirken i Port-au-Prince, bekreftet Dixon's død. Pastor Sam Dixon omkom på Haiti

- Et forferdelig tap
"Sam Dixon var en utrettelig tjener av Jesu Kristi kirke på vegne av oss alle, sa biskop Joel N. Martinez som fungerer som midlertidig leder av styret. "Hans død er et forferdelig tap for GBGM, UMCOR og vårt verdensomspennende arbeid for Guds mest utsatte barn. Våre styremedlemmer og ansatte sender sine kondolanser til Sams kone, Cindy, deres barn og deres utvidede krets av venner og kolleger.

I kritisk tilstand
En annen medarbeider som var fanget i ruinene sammen med Dixon i nesten tre døgn, pastor Clinton Rabb, ble i dag brakt til sykehus i Florida. Tilstanden hans rapporteres å være kritisk. Familiemedlemmer av Rabb var på vei til Florida for å være sammen med ham.

Fire reiste hjem
Rabb og Dixon var del av en gruppe på seks kirkerelaterte hjelpearbeidere fanget på Hotel Montana. Fire andre - pastor og konsulent i UMCOR James Gulley; Sarla Chand, en metodist ansatt i Verdens helseorganisasjon, og to av hennes medarbeidere, Rick Santos og Ann Varghese, reiste hjem fra Haiti fredag 15. januar.


Av Linda Bloom/UMN
Oppdatert 16 januar 2010 | 2:00 EST


NYESTE ARTIKLER
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Her er programmet. Les mer
Sommerens høydepunkt venter på deg Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone