En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Ny metodistleder dør av jordskjelvskader

Ny metodistleder dør av jordskjelvskader

18.01.2010
Pastor og nødhjelpsleder Clinton Rabb dør som følge av skader han fikk i jordskjelvet på Haiti.
Ny metodistleder dør av jordskjelvskader


Pastor Clinton Rabb, 60, en av lederne i Metodistkirkens omfattende program for frivillig nødhjelpsarbeid, døde søndag 17. januar på sykehus i Florida. Rabb døde av skadene han fikk da han ble fanget i 55 timer i ruinene av Hotel Montana, som ble ødelagt av jordskjelvet 12. januar på Haiti.

Rabb var leder for kontoret som organiserte den frivillige innsatsen i General Board of Global Ministries (GBGM). Han er den andre ansatte i rådet som dør av skader påført av jordskjelvet. Pastor Sam Dixon døde lørdag, mens redningsarbeidere forsøkte å befri ham. Han var lederen for United Methodist Committee on Relief (UMCOR), Metodistkirkens nødhjelpsorganisasjon.

- Clint Rabb var en tøff og uredd talsmann for de minste og mest sårbare av Guds barn, sa biskop Joel N. Martinez, den midlertidige generalsekretær (CEO) for GBGM.
- Han reiste verden rundt og oppmuntret frivillige i sin tjeneste på vegne av Kristus og kirken. Han ga sitt liv for andre, og vi feirer hans trofaste vitnesbyrd.

Rabb og Dixon var, sammen med en tredje kollega pastor James Gulley, i et møte på Haiti da jordskjelvet rammet. Reisen til Haiti inneholdt møter og opprettelsen av kontakter med sikte på å forbedre helsetjenestene i det fattigste landet på den vestlige halvkule. GBGM har hatt et langvarig samarbeid med Metodistkirken i Haiti. Mange frivillige grupper fra metodistmenigheter i USA har reist til Haiti for å arbeide i landet hvert år.

- Vår sorg er overveldende, delvis fordi vi for bare noen timer siden var fylt av takknemlighet for meldingene om at han var reddet, sier biskop Bruce R. Ough, president for GBGM. Han kalte Rabb "en utrettelige, dedikerte talsmann for frivillige i misjonsoppdrag rundt om i verden."

Clinton Rabb var en venn av misjonssekretær Tove Odland. Hun sier han utførte et viktig og respektert arbeid for kirken og at hans bortgang er et stort tap for kirken, hans familie og mange venner.

Lang karriere i misjonen
Rabb vokste opp i Texas. Han ble uteksaminert i 1967 fra Wolfe City High School i Hunt County nordøst for Dallas. Han hadde en søster, nå Della Ging og to brødre, Robert og Joel. Rabbs familie har vært metodister i generasjoner.

- Vi er en familie i skyggen av den allmektige, sa han i 2001 i en artikkel for New World Outlook, GBGMs magasin.
-Vi har ikke gjort dette på en iøynefallende måte eller gjør et stort nummer av det. Jeg ble tatt med til kirken på søndager, det var bønner ved måltider, vi forsøkte å være gode, og vi skulle gjøre livet i vårt samfunn litt bedre.

Rabb har vært leder for de frivillige i GBGM siden 2006. De ansatte på dette området samarbeider nært med regionale og lokale frivillige nettverk, representert ved United Methodist Volunteers i Mission (UMVIM). Tusenvis av UMVIM team arbeider over hele verden, mange i helsetjenesten. Kontoret til Rabb ledet støttet også individuelle frivillige som reiste ut og misjonsoppdrag for pensjonerte personer.

Rabb har vært med GBGM siden 1996. Han var direktør for spesielle tiltak i evangelisering og en egen enhet som fokuserte på kirkevekst, han arbeidet spesielt med nye initiativer i Afrika, Asia, Øst-Europa og Sentral-Asia. Rabb utformet nye programmer som knytter menigheter, årskonferanser, frivillig innsats, og misjonærer sammen. Han har også jobbet i USA med avdelinger for afrikansk-amerikanske, meksikansk-amerikanske, og vietnamesisk-amerikanske samfunn.

Over nesten 20 år som prest og kapellan i Texas, ble Rabb engasjert i en rekke team, både innenlands og internasjonalt. Hans arbeid med initiativ for nye oppdrag satte ham i hyppig kontakt med programmet for frivillig innsats.

Hans første pastorale tjeneste var til Goliad United Methodist Church i 1974. Gjennom årene hadde han pastorale oppgaver, blant annet St. Luke's United Methodist Church i San Angelo og Dripping Springs United Methodist Church. Han var også kapellan ved Bexar County Detention Center fra 1978 til 1981, og tjenestegjorde for ett år i avdelingen for studentpolitikk ved San Antonio College.

Rabb hadde en Bachelor of Arts fra Austin College i Sherman, Texas, en Master of Divinity grad fra Austin Presbyterian Theological Seminary og en Master of Arts i rådgiving fra Trinity University.

Hans kone, pastor Suzanne Field Rabb, er også medlem av Southwest Texas Conference. De har åtte barn, Maury Rabb, Tyler Rabb, Ginny Scheuch, Travis Payne, Daniel Payne, Andrew Payne, Matthew Payne, Clare Payne, og tre barnebarn, Emma Scheuch, Kate Scheuch og Cooper Payne, sønn av Daniel Payne.

Av Elliott Wright/GBGM
New York, NY, 17. januar 2010NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone