En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Må pappan til Ronny bli utvist?

Må pappan til Ronny bli utvist?

08.02.2010
På Mysen venter en metodistfamilie fra Irak på nyheter om far får bli i Norge sammen med kona og familien. Vennene deres i menigheten og i lokalmiljøet frykter for livet til Francis (41) ved en tvangsretur til Irak.
Må pappan til Ronny bli utvist?















FAMILIEN: Ronny (11) og Randi (6) sammen med sin mor og far, Nhrin Iounkha (32) og Francis Oushana (41). Eldstesønnen Robert (12) var på skolen da bildet ble tatt. Familien tilhører den kristne minoriteten i Irak, som er blitt utsatt for økende forfølgelse etter 2003. Familien har vært med i Metodistkirken i sine ni år på Mysen.         Foto: smaalenene.no




– Vi er fortvilet. Hvordan skal barna kunne vokse opp uten sin far, sier Nhrin Iounkha (32) til smaalenene.no.

Kristen familie
Den kristne familien fra Irak har vært i Norge i ni år. I 2004 fikk kona og barna oppholdstillatelse i Norge, men mannen fikk avslag. Grunnen skal være at han oppga feil navn til svenske myndigheter da de første gang kom til Sverige. I 2006 søkte familien om familiegjenforening, men før jul fikk de avslag.

Familien kommer fra byen Mosul der de kristne har blitt fordrevet ved forfølgelser. Å bli tvangssendt tilbake til Irak kan innebære livsfare for en kristen person.

Mobiliserer på Facebook og med fakkel
Lokalbefolkningen har mobilisert seg for å vise støtte til familien og protestere mot vedtaket. En støttegruppe på Facebook har i løpet av svært kort tid fått 741 medlemmer. Det er også arrangert et fakkeltog på Mysen som fikk så mange som 350 ut i kulda for å vise sin støtte til familien.

Aktive metodister
Ingull Grefslie forteller til Brobyggeren at familien har vært aktiv i metodistmenigheten siden de kom til Mysen. De har blitt godt kjent med familien og den menneskelige tragedien som truer familien har opprørt langt flere enn Ingull.
- Jeg finner det helt urimelig at en feil som en 20-åring gjorde i 1991 ved ankomsten til et fremmed land skal ramme denne familien så brutalt. 20 år etter vil vi rive faren vekk fra familien. Det er en straff som rammer barna som ikke engang var født i 1991, sier Ingull.

Rettferdighet
Utvisningen støter rettferdighetssansen til svært mange og har skapt et voldsomt sterkt engasjement.
- Da folk møtte opp til fakkeltoget med stokk og gåstol i snøen, viser det med all tydelighet hvor sterkt dette går inn på oss, avslutter Ingull.

Forbønn
Pastor Ivar Granum forteller at dette griper dypt inn i dagliglivet i menigheten og påvirker både unge og gamle. Han oppfordrer alle til å ta med familien og menigheten i forbønn i tiden fremover.



Hva kan du gjøre?


* Meld deg inn i støttegruppen på Facebook.


Les og gjør deg mer kjent med familien:

* Pappa utvises til Irak. (Smaalenene)
* - Ikke skill familien. (Smaalenene)
* Flammende tog mot hjemsendelse. (Smaalenene)
* Lawin mister snart sin far. (NRK)
* Ga sin støtte til Francis. (NRK)



NYESTE ARTIKLER
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Her er programmet. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone