En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Miljøtiltak gir grønn gevinst!

Miljøtiltak gir grønn gevinst!

25.05.2010
Årskonferansen i Bergen skal bli en grønn konferanse. Det arbeider Betanien og Hovedstyret sammen om. Et viktig tiltak er satsingen på å gjøre papir overflødig. Det har redusert mengden papir som trykkes og sendes ut i forkant av konferansen med hele 80%.
Miljøtiltak gir grønn gevinst!


Pakking og utsending av sakspapirer blir gjort i fellesskap på Hovedkontoret. Her er Camilla Gaarn Røed, Vigdis-Merete Rønning og Ragnar Falch i gang med pakkingen av den sterkt reduserte papirmengden.Aktiv pådriver
Til nettsiden sier adm. leder Gunnar Bradley at Stiftelsen Betanien har vært en aktiv pådriver for å gjøre dette til en grønn konferanse. Det er lagt opp til at alle sakspapirer skal vises på storskjerm samtidig med at sakene behandles. Det er mange som benytter seg av bærbar maskin og det blir lagt spesielt opp til strømuttak ved alle plasser, slik at alle kan ha sakspapirer og annet på sin egen maskin.

Nedlasting
Alle papirer blir lagt ut for nedlasting fra nettsiden, så alle med tilgang til nett kan hente dem her. Påmeldinger blir også gjort elektronisk. Ved påmeldingen ble det lagt inn et ekstra spørsmål for å sikre seg at kun de som MÅ ha papirene fysisk krysset av for å få dem tilsendt.

Fra 150 til 30
- Resultatet har vært meget godt, sier Gunnar Bradley. Tidligere år har vi sendt ut omtrent 150 pakker med sakspapirene. Det er så tungt at vi har vært nødt til å kjøre dem til posten. I år er det kun 30 pakker som skal sendes ut. Dette sparer papir, kopiutgifter, porto og ikke minst miljøet, slår Gunnar fast.

Begeistret
Vigdis-Merete Rønning, som arbeider med grønn kirke er begeistret for utviklingen.
- De fleste av oss liker vel fortsatt best å lese i papirer fremfor på skjerm, derfor sier dette mye om hva som kan oppnås ved å bevisstgjøre oss i valgene vi tar. Det ekstra spørsmålet ved påmeldingen hjalp oss til å ta et bedre valg. Selv om noen av oss vil skrive ut noen av papirene hjemme, så blir det nok bare det vi er mest intr
essert i. Dette er et stort skritt fremover for oss, sier Vigdis-Merete.

Miljøsertifisert
Informasjonsleder Åse Meistad Skjellevik ved Stiftelsen Betanien i Bergen er svært glad for resultatet.
- Dette er virkelig en gladnyhet. Stiftelsen er blitt miljøsertifisert og vi har fått en sterkere bevissthet om disse utfordringene. Da vi ba om å få en ekstra bekreftelse på at en virkelig vil ha sakspapirene tilsendt, drømte vi ikke om en så godt resultat. Det viser at det å tenke seg om en gang til virkelig hjelper, sier Åse.

NYESTE ARTIKLER
Nyttårshilsen 2019
2018-12-31
Hovedstyre- og landslekleder Audun Westad har en nyttårshilsen til alle metodister i Norge. Les mer
Et barn er født
2018-12-23
Juleandakt 2018 av prest Jorunn Wendel. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone