En relevant, åpen og vital kirke, hvor mennesker finner tro og tilhørighet, og utrustes til tjeneste som Jesu etterfølgere

Forsiden>Garasjebrann i Sarpsborg

Garasjebrann i Sarpsborg

01.06.2010
Garasjeanlegget til Metodistkirken i Sarpsborg brant i natt ned i en brann som omfattet flere eiendommer.
Garasjebrann i Sarpsborg

Selv om selve kirken er nesten uskadet, vekket nattens brann vonde minner i Sarpsborg.
Alle foto: Torgeir Tveter.Det brøt i natt ut en brann i nabolaget til Metodistkirken i Sarpsborg, mellom baker Jenseg og restauranten Da Vinci i Sverres gate. Flere eiendommer ble skadet, men verst gikk det ut over bakeriet.

Leieboere evakuert
Pastor Torgeir Tveter i Metodistkirken forteller at han ble vekket klokken fire i natt og reiste straks til kirken. På Metodistkirkens eiendom var det leieboerne i de to leilighetene som det gikk hardest utover. De ble evakuert av brannvesenet og garasjene som de leier brant ned til grunnen. Begge hadde biler parkert i anlegget. Den ene av leieboerne mistet en helt ny bil.

Garasjer totalskadet
For kirken er tapet av garasjeanlegget det alvorligste. Selve kirkebygget tok ikke fyr. Vinduene fungerte etter hensikten og ble ikke ødelagt av hverken den intense varmen eller vannstrålene fra brannvesenet. Syv eller åtte vinduer er sprukket og så varmeskadet at de må skiftes ut, men siden de ikke ble knust er det hverken vann- eller ildskader i kirkebygningen. Det er selvsagt røyklukt i bygget, men det er også alt.

Uendret møtevirksomhet
Torgeir er glad for at skadene ikke er mer omfattende og forteller at møtevirksomheten i menigheten fortsetter som normalt. Leieboerne får også komme tilbake til leilighetene sine i formiddag.
Men det er ikke til å komme utenom at det å se brannbiler utenfor kirken vekker vonde minner for alle som opplevde kirkebrannen første juledag i 1992.

Benytt mobil
Menigheten er etter brannen uten telefon og dataforbindelse. Dette vil nok vedvare en del dager. Så benytt mobiltelefon for å få kontakt med menigheten og leieboerne.

Kirkebygget og garasjeanlegget er fullforsikret i KNIF.


Du kan lese mer om brannen i Sarpsborg Arbeiderblad.
Garasjebrann i Sarpsborg

En brannmann går gjennom garasjeanlegget i kirkens bakgård etter at brannen er slukket.
Garasjebrann i Sarpsborg

Garasjene som var utleid ble totalskadet. Leieboernes to biler ble også totalskadet.


NYESTE ARTIKLER
Mens vi nærmer oss den ekstraordinære generalkonferansen i februar 2019, sier biskop Christian Alsted at veien frem som en samlet kirke er å forbli i dialog med hverandre. Les mer
Her er programmet. Les mer

NETTREDAKTØR

Karl Anders Ellingsen

© 2012 Metodistkirken i Norge.
All rights reserved.

Metodistkirkens logo - korset og flammen - er et internasjonalt registrert varemerke.

ORGANISASJONSNR. (HOVEDNR)

974 230 887

E-post: hovedkontoret@metodistkirken.no

Bankgiro: 8220.02.83747

METODISTKIRKENS HOVEDKONTOR

Postadresse: Postboks 2744 St. Hanshaugen, 0131 OSLO

Kontoradresse: Akersbakken 37, 0172 OSLO

Tel: 23 33 27 00

Powered by Cornerstone